23 lipnja, 2024 7:45 am

Snapchat radi na nosivom uređaju?

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

sn3

Popularna društvena platforma za razmjenu fotografija „Snapchat“ se više razmišlja o nastavku svoje profitabilnosti. Sami čelnici tvrtke svjesni su kako ovaj dosadašnji način rada odnosno zarade nije sigurnost za budućnost, te sve više tvrtka razmatra proširenje svoje djelatnosti.

Prema informacijama koje su posljednje dostupne, Snapchat uvelike razmišlja o početku proizvodnje nosivih uređaja. Odnosno jednog uređaja, vrlo vjerojatno pametnih naočala. Da je tome uistinu tako, odnosno da ova pričama sama po sebi drži vodu, prisjetimo se kako je negdje krajem 2014. godine Snapchat kupio Start-up „Vergence“, isti se bavi proizvodnjom pametnih naočalo (nešto nalik Google Glass, koje su svima dobro poznate).

Upravo je ta akvizicija koštala negdje oko 15 milijuna Američkih dolara i upravo sada ta tvrtka u suglasnosti s Snapchatom traži Developere za Android i iOS. Ovo na ništa drugo ne cilja, nego na to da Snapchat postepeno radi na prvim pametnim naočalama (odnosno iste možda budu i VR).

No sve je još na bazi glasina, odnosno ništa nije niti potvrđeno ali niti opovrgnuto pa je vrlo izgledno vjerovati kako će se ova priča i ostvariti. Za sada Snapchat koristi 100 milijuna korisnika na dnevnoj bazi (poglavito mlađa populacija), no da bi i dalje bio održiv (te ponajprije isplativ), Snapchat treba mnogo više od samog dijeljenja fotografija, što mu je za sada jedina (te primarna) namjena.


Preuzimanje:

Snapchat (Android)

Snapchat (iOS)


Vezani članci:

Snapchat uveo nove filtre pri selfie fotografiranju

ULYSSES-Moćna aplikacija od sada i na mobitelu

Google Now uskoro neće trebati Internetski pristup

 

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …