8 kolovoza, 2022 4:28 pm

14. Advanced Technology Daysi u dva dana donose 66 predavanja

 14. izdanje Advanced Technology Daysa 5. i 6. prosinca u zagrebačkom Plaza Event Centru donijet će čak 66 predavanja i ugostiti 64 domaća i strana predavača. Na konferenciji koju organizira domaća IT zajednica sudionici će tijekom dva dana moći poslušati predavanja u pet programskih smjerova, a među top temama bit će DevOps, Blockchain i umjetna inteligencija.

Ove godine na konferenciji će sudjelovati čak 64 predavača, a gotovo 30% su strani stručnjaci. Vrhunski stručnjaci među kojima je mnogo Microsoft MVP-eva, osim iz Hrvatske, dolaze i iz zemalja šire regije: Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Poljske i Rumunjske. Na Advanced Technology Days prvi puta stiže 16-godišnji Rastko Đorđević iz Srbije. Iako mlad, Rastko je već iskusan programer koji koristi C#, a Microsoft tehnologijama se bavi od svoje sedme godine. Fokusiran je na Windows IoT i Cross Platform Mobile Development koristeći Xamarin. Na ATD-u će u tandemu s Rumunjem Catalinom Gheorghiuom (Microsoft MVP za IoT) govoriti o IoT-u iz perspektive rada sa senzorima. Bojan Vrhovnik iz slovenskog ureda Microsofta održat će predavanje CQRS for .NET developers. Dragan Panjkov (MVP za Office Development) bavit će se izradom aplikacija tijekom svog predavanja Building serverless applications with Microsoft Graph and Azure Functions.

Na konferenciji će se moći čuti niz tema vezanih uz DevOps: Toni Frankola (Microsoft MVP za SharePoint) objasnit će Kako koristiti Azure DevOps za razvoj vlastitih proizvoda, Ognjen Bajić (Microsoft MVP za Razvojne tehnologije) predstavit će Azure DevOps – stari alati u novom ruhu i još na steroidima, a Ana Roje Ivančić (Microsoft MVP za Razvojne tehnologije) će održati predavanje Profesionalni Scrum i DevOps: Ruku pod ruku do redovnih isporuka. Među top temama su i umjetna inteligencija i Blockchain pa će, na primjer, Luka Gospodnetić (PKE Sistemi) na svom predavanju Learn blockchains by building one sudionike će naučiti kako napraviti blockchain. Potpuni raspored svih predavanja nalazi se na službenoj web stranici.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti online sve do 4. prosinca u 12:00. Cijena kotizacije iznosi 850,00 kn + PDV, a studenti i članovi Microsoft zajednice ostvaruju popust od 30 posto.

Andrija Jovićević

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Elon Musk odustao od kupovine Twittera

Vlasnik kompanija  Tesla i SpaceX, najbogatiji čovek na svetu Elon Musk odustao je od kupovine …