29 rujna, 2023 9:05 am

Grupna komunikaciju Skype-a za Android i iOS

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

sk2

Prošlog mjeseca Microsoft je obećao kako će na Android te iOS platforme donijeti nadogradnju svoje Skype platforme za komunikaciju. Ta nadogradnja zbila se danas kada je u opticaj puštena nadogradnja Skype-a za Android i iOS, koja sa sobom donosi mogućnost grupne video te chat komunikacije.

Pripadajuća komunikacija moguća je s maksimalnim brojem sudionika od 25 ljudi, dok je „glavna osoba“ (onaj koji organizira grupnu komunikaciju te zove ljude) u samom središtu (odnosno sredini) Skype grupnog video-poziva.

Osim omogućenog video-poziva odnosno grupne komunikacije, Microsoft je pružio i nadogradnju chat klijenta. Odnosno mogućnost korištenja chat značajke prilikom grupne komunikacije (taman ona bila i video).

Za usporedbu navedimo kako konkurentski Google Hangouts pruža do 10 ljudi u grupnoj video komunikaciji, no ovdje sada Skype odnosi daleku veću premoć. Nemojmo zaboraviti kako Skype broji 300 milijuna korisnika, te ova nadogradnja klijenta predstavlja daleko veći značaj no što se to na prvi pogled i čini.

Za sada je nadogradnja dostupna u Sjedinjenim Američkim Državama, dok će do kraja idućeg tjedna biti dostupna i na Europskom kontinentu a krajem ožujka i na globalnoj razini.


Vezani članci:

Skype Translator dostupan Desktop korisnicima

Pozivanje u Skype razgovor putem “gost” opcije

Skype pri Beti donosi podršku za Windows 10 Mobile


Preuzimanje:

Skype (Android)

Skype (iOS)

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Napredne digitalne usluge kao odgovor na potrebe korisnika

Andrija Jovićević Sve što korisnici žele odsad na jednom mjestu A1 Hrvatska predstavila je inovativne …