22 lipnja, 2024 5:58 am

Canon predstavlja PowerShot G7 X Mark II s procesorom DIGIC 7

PowerShot G7 X Mark II

Izašao je novi moćni duo

Canon danas predstavlja PowerShot G7 X Mark II, snažan kompaktni fotoaparat koji donosi dosad neviđenu razinu kontrole i nevjerojatnu kvalitetu u baš svakoj slici. Temeljen na hvaljenom modelu PowerShot G7 X, model PowerShot G7 X Mark II prvi je fotoaparat koji koristi novi Canonov procesor DIGIC 7. Uz CMOS senzor vrste 1,0 razlučivosti 20,1 megapiksel i objektiv s optičkim zumom od 4,2x, fotoaparat je savršen za bilježenje slika i videozapisa vrijednih dijeljenja, ispisivanja i prikazivanja, bez potrebe za filtrima ili značajnijom doradom.

PowerShot G7 X Mark II smješta sjajne performanse u kompaktno kućište. Ergonomskog je dizajna koji se uklapa u estetiku serije PowerShot G, a istovremeno nudi intuitivno rukovanje i trenutni pristup najpotrebnijim kontrolama. Uz preciznu Canonovu optiku, munjevitu brzinu, potpunu ručnu kontrolu i poboljšano povezivanje, PowerShot G7 X Mark II rafinirani je fotoaparat za korisnike koji traže kontrolu i mogućnost fotografiranja na vlastiti način.

Snaga uz pomoć procesora DIGIC 7

Canonova nova generacija procesora DIGIC 7 nudi osjetno veću snagu obrade slike i omogućuje supervisoke brzine automatskog fokusiranja te uzastopno bilježenje u formatu RAW brzinom od 8 slika po sekundi, smanjujući šum i pomažući vam da zabilježite i najkraće trenutke. Poboljšano otkrivanje predmeta fotografiranja jamči pouzdan rad i brzi odziv čak i uz nisko zasićenje i kontrast. Značajka Auto Lighting Optimizer, nalik onoj na fotoaparatima EOS, poboljšava kontrast ispravljajući sliku na prirodan način i istovremeno održavajući uravnoteženu svjetlinu.

Bez obzira fotografirate li pejzaže prilikom izlaska Sunca ili grad obasjan svjetlošću Sunca koje zalazi, novi fotoaparat nudi poboljšane performanse pri slabom svjetlu. Kombinacija svijetlog objektiva osjetljivosti f/1.8-2.8, CMOS senzora vrste 1,0 i novih slikovnih mogućnosti procesora DIGIC 7 pruža veću fleksibilnost prilikom fotografiranja u najizazovnijim uvjetima, čak i pri punom zumu.

Dok fotografirate u pokretu i nemate vremena za zaustavljanje, poboljšani optički stabilizator slike s tehnologijom Dual Sensing IS značajno smanjuje trešnju fotoaparata i pomaže suzbiti utjecaj kretanja vaše ruke i tijela, omogućujući da zabilježite oštre slike čak i prilikom fotografiranja „iz ruke“.

PowerShot G7 X Mark II screen

Prsten za kontrolu objektiva na fotoaparatu PowerShot G7 X Mark II daje vam prilagodljivi pristup najvažnijim postavkama uz prekidač s dvostrukom funkcijom (podešavanje u koracima i kontinuirano podešavanje) koji je savršen za postavke koje se obično mijenjaju u koracima kao što su otvor blende, brzina zatvarača i ISO, ali i kontrole koje se podešavaju linearno, kao što je fokus. Za precizno fokusiranje značajka MF Peaking na nagibnom zaslonu osjetljivom na dodir trenutno privlači pažnju na ono što je u žarištu.

Zahvaljujući podršci za 14-bitni format za pohranu RAW možete zabilježiti fine razlike u bojama i stilističke nijanse. Značajka Pictures Style rješava vas briga oko naknadne obrade slika i nudi predefinirane postavke boja koje možete odabrati u skladu sa svojim stilom ili scenom koju slikate. Profili značajke Picture Style prilagodljivi su i mogu se koristiti i kroz cijeli raspon DSLR fotoaparata EOS, omogućujući vam da zadržite isti izgled i stil na svakoj slici bez obzira na to što slikate.

Usavršeno snimanje videozapisa

Ambiciozni snimatelji mogu se osloniti na mogućnost fotoaparata PowerShot G7 X Mark II da zabilježi Full HD videozapise impresivne oštrine. Potpuna ručna kontrola daje vam pristup svim postavkama ekspozicije, omogućujući da postavite i prilagodite svaki kadar svome stilu. Bilježenje detalja u videozapisima iznimno je jednostavno zahvaljujući naprednom praćenju predmeta snimanja koje nudi DIGIC 7, prepoznajući sve – od izraza lica koji se mijenja pa do naglih pokreta. Canonova dinamična stabilizacija slike surađuje sa značajkom Auto Level i ispravlja pomicanje fotoaparata na pet osi, osiguravajući da su snimljene scene mirne, a obzori ravni čak i kada snimate u pokretu ili iz neuobičajenih kutova. Za bilježenje brze akcije u dužem vremenskom periodu na raspolaganju vam je način rada Time-Lapse Movie koji stvara jedinstvene, ubrzane videozapise.

PowerShot G7 X Mark II top

Niz mogućnosti za povezivanje ugrađenih u fotoaparat dostupno je odmah putem tipke Wi-Fi, a značajka Dynamic NFC omogućuje vam povezivanje s pametnim uređajima (uključujući Canonov Connect Station CS100) jednim dodirom. Dijeljenje slika i videozapisa i pohrana u oblak nikad nisu bili jednostavniji uz značajku Image Sync koja automatski pohranjuje datoteke online. Svoje fotografije možete postaviti na Canonovu uslugu irista koja vam daje više prostora za pohranu fotografija visoke kvalitete i omogućuje stvaranje fotogalerija koje možete podijeliti s prijateljima širom svijeta. Kada ste spremni podijeliti svoje fotografije, obrada formata RAW u fotoaparatu omogućuje vam da odaberete izlazni format i vrstu procesiranja dok ste još na terenu, istovremeno zadržavajući izvornik pune razlučivosti.

PowerShot G7 X Mark II – najvažnije značajke:

  • Vrhunska kvaliteta slike u svim razinama osvjetljenja, u džepnom formatu
  • Jednako dobar u bilježenju Full HD videozapisa i fotografija
  • Omogućuje vam da podijelite prekrasne kreacije sa svijetom
  • Pruža jednostavnu i potpunu kontrolu

Stvoren za kreativnost bez napora

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

SONY ALPHA 7 IV

Japanski Sony ne miruje ni kada su klasični foto aparati u pitanju. Pogledajmo istini u …