23 lipnja, 2024 7:58 am

YouTube uvodi podršku za HDR video-zapise

Autor: Nino Krstačić

y2

Kada ovo budete čitali popularni sajam CES zatvoriti će svoja vrata. O brojkama posjetitelja, izlagača te svih onih koji vole IT sektor ili su dio istog, svoje dojmove prepričavati će mjesecima. No mi želimo ovim tekstom nešto drugo vama navesti. Naime svima nam dobro poznati servis za gledanje video-zapisa „YouTube“ upravo je na CES sajmu donio jedan novitet koji će sigurni smo izuzetno s oduševljenjem odjeknuti kod svih poklonika ove svjetski poznate platforme.

Naime prema riječima Roberta Kyncla (direktora prodaje), YouTube uskoro uvodi podršku koja se dotiče prikazivanja HDR video-zapisa. Prema riječima YouTube se odlučio na ovaj potez nakon što je tijekom 2015, godine donio podršku za 4K video-zapise te bi sada posve bilo logično i očekivano da se podrška proširi i na HDR.

Navelo se kako HDR način prikazivanja video-zapisa pri YouTube u odnosu na Full-HD te 4K donosi mnogo kvalitetnije prikazane detalje te boje samog video-zapisa, što smo sigurni kako će mali broj pametnih telefona za sada takav način snimanja te prikaza moći i ostvariti.

Za sada nije navedeno kada će odnosno kako donijeti Web inačica YouTubea navedenu podršku. No dan je posebni naglasak na pripadajuću aplikaciju za pametne televizore te su se sami proizvođači (poput Samsunga, LGa, Sonya, Panasonica) obvezali kako će u što brže vrijeme nadogradnjama platformi omogućiti ovakav način prikaza u suradnji s YouTubeom.

Bez obzira na sve ipak je izglednije očekivati kako će tek nadolazeći modeli pametnih televizora pružati pravi užitak gledanja HDR video-zapisa, no doli će to postignuti postojeći pametni televizori.


Vezani članci:

“YouTube 2 in 1” – započinje s radom 22. listopada

YouTube za iOS donio nadogradnju

Facebook Messenger broji 800 milijuna korisnika

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …