23 lipnja, 2024 7:38 am

„YouTube 2 in 1“ – započinje s radom 22. listopada

Autor: Nino Krstačić

Y2

Popularni servis za reprodukciju te postavljanje video-sadržaja „YouTube“ s nama je već deset godina. U tih deset godina od servisa za postavljanje šaljivih vide-zapisa prerastao je u servis gdje možemo pronaći svoju omiljenu pjesmu, spot ili pak slobodno pogledati tutorijal o tome kako se programira u PHP programskog jeziku, Svi znamo da sve to na vrlo jednostavan način možemo pronaći tipkajući www.youtube.com.

Proteklih dvije godine mnoge polemike te Internetske rasprave vodile su se na temu hoće li YouTube ponuditi svojim korisnicima plaćenu verziju (bez prisustva reklama). Dok su neki bili protiv toga, drugi su takav način na veliko podupirali i hvalili. Jedni mogu potrpjeti reklame dok druge to iritira. Izgleda kako je i sam Google pod čijom je palicom YouTube, napokon odlučio.

Naime od 22. listopada prvotno će u Americi biti pušten u rad „YouTube 2 in 1“. Riječ je i dalje o YouTube servisu no ovoga puta bez prisustva reklama. Za takav način gledanja odnosno konzumacije video-sadržaja korisnik će morati na mjesečnoj bazi izdvojiti 10$. Za navedenu svotu novaca će osim YouTube-a bez reklama dobiti i mogućnost Offline reprodukcije sadržaja putem servisa „Music Key“. Music Key u svojem sastavu posjeduje offline pristup i preslušavanje glazbe kao i mogućnost pozadinskog rada.

Kao što smo kazali 10$ je cijena kojom će YouTube 2 in 1 krenuti za početak unutar Američkih granica, no uskoro se nadamo kako će isti biti dostupan i na globalnoj razini. Bez obzira na sve Google odnosno YouTube se ipak odlučio za plasman servisa bez (dosadnih i raznoraznih) oglasa, ali će i dalje i dalje biti u opticaju onaj „dobri-stari“ nama znani YouTube. Stoga, tko kako voli, neka izvoli.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …