23 srpnja, 2024 10:35 pm

Google Nexus 6P (Huawei) – na fotografijama i značajke

Autor: Nino Krstačić

E2

Svakim nadom imamo sve manje vremena do predstavljanja novih Nexus modela. Podsjetimo se kako je 29. rujna datum kada Google organizira događanje, odnosno toga će dana biti predstavljena dva modela iz Nexus obitelji (LG Nexus 5X te Huawei Nexus 6P). Kako smo već pisali o Nexus modeli iz LG-a, sada je vrijeme da se dotaknemo i Huawei-a odnosno njegovog Nexus 6P modela.

Pripadajući pametni telefon prema svemu sudeći dolaziti će 5,7“ zaslonom rezolucije 1440x2560px. Unutrašnjost modela biti će upotpunjena poprilično hvale vrijednim značajkama odnosno specifikacijama. Ovdje bi posebno željeli istaknuti Qualcomm Snapdragon 810, koji s sobom dovodi osmo-jezgreni procesor. Isto tako grafika će biti obrađena sukladno značajkama i mogućnosti pametnog telefona, odnosno za njezine elemente te izvršavanje brigu će voditi 430. Huawei Nexus 6P dolaziti će s čitačem otiska prsta, koji će svoje mjesto pronaći s stražnje strane uređaja. No osim čitača otiska prsta, ovdje će biti mjesta i za Stereo-zvučnike, tj jedan će biti postavljen s gornje strane dok će drugi donositi zvuk s donje (prednje) strane uređaja.

Veliki napredak je odrađen i po pitanju fotografija odnosno snimanja vide-zapisa. Napredak u smislu dosadašnjih Google Nexus modela donosi u vidu potpuno novi otvor blende (f-stop) koja bi po značajkama radila mnogo kvalitetnije fotografije i video-zapise čak i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Za sada nemamo pripadajuću rezoluciju primarne i sekundarne kamere, no mišljenja smo kako se one neće mnogo razlikovati od onih na LG Nexus 5X (12,3MP-primarna, 5MP-sekundarna). Android 6.0 Marshmallow bi za razliku od LG Nexus 5X na Huawei Nexus 6P osim svojeg sučelja i značajki donosi i „Google Now Tap“. Riječ je o dijelu svima nam dobro poznatog glasovnog asistenta Google Now, no ovoga puta „Tap“ nam na vrlo jednostavan te krajnje primamljiv način donosi informacije o radnjama koje gledamo ili odrađujemo na Huawei Nexus 6P pametnom telefonu. Pojednostavimo to na način da recimo sada gledamo neki video-sadržaj na uređaju, uključimo Google Now (odnosno isti mora biti i prije omogućen) te jednostavnim pritiskom po zaslonu uz pomoć Google Now Tap dobivamo mnogo detaljnije (opširnije) informacije o trenutno pokrenutom video-zapisu.

Interna memorija Huawei Nexus 6P modela biti će raspoloživa pri 32GB, 64GB, 128GB (s tim saznanjem, sumnjam kako će dolaziti i podrška za microSD). USB Type-C biti će posve novi način korištenja USB porta na pametnim telefonima, dok je sve izglednije kako će Huawei Nexus 6P biti upravo prvi telefon s podrškom istog. Pred kraj kažimo kako će navedeni model Google Nexus pametnog telefona dolaziti s nekoliko različitih varijacija boja (poklopca): Aluminij, Grafit, Zlato (zlato će vrlo vjerojatno biti rezervirano za Japansko tržište). Autonomija Huawei Nexus 6P modela ići će iz izvora za sada još uvijek nepoznatog tipa baterije, no s kapacitetom od 3450mAh.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

34M2C6500

    Pripremite se za izvanredno gaming iskustvo uz impresivnu kvalitetu slike. Novi Philips Evnia 34M2C6500 monitor, obogaćen snažnim …