20 listopada, 2021 9:34 am

Xiaomi službeno najavio tri nova modela

Autor: Mateo Jagodić

Xiaomi Redmi 4 (standard)

Nije prošlo mnogo vremena od kada smo upoznali uspješnu seriju Redmi 3. No sada Xiaoimi ima još novije modele. Kineska tvrtka predstavila je nove Redmi 4, Redmi 4A i Redmi 4Pro mobitele koji će Vas oduševiti.

Novi Redmi 4 neće biti preteško upoznati,naime nije se mnogo promjenilo na njemu. Ovaj model ima isti kvalitetni 5 inčni ekran i istu memorijsku konfiguraciju : 2 GB RAM-a i 16 GB ROM-a. Baš kao i prošlogodišnji hit model i ovaj će imati 13 megapikselnu kameru koja je sasvim zadovoljavajuća. Bitno poboljšanje u odnosu na prethodnika je novi procesor; umjesto Snapdragona 616,odabran je novi Snapdragon 430. Važna promjena na dizajnu je otisak prsta,ustvari prostor oko skenera. On je odsada na dodir još bolji i kvalitetniji. Cijena ovog modela u Kini biti će oko 100$ što je stvarno razumno.

Xiaomi Redmi 4A

Redmi 4A je ustvari još jeftinija verzija standardnog Redmi 4 modela. Uz isti ekran i kameru kao i memoriju (2GB RAM,16GB ROM) dolazi sa nešto slabijom baterijom kapaciteta 3120 mAh. Ovu verziju pokreće nešto slabiji Snapdragon 425 ali zato je i cijena niža,u Kini ovaj model će koštati svega 70$. Vrlo dobre karakteristike za ovu cijenu,moramo priznati.

Xiaomi Redmi 4Pro

Uz najvišu cijenu od ova nova tri modela (130$) nudi i malo bolje karakteristike od ostalih. Po dizajnu se ne razlikuje mnogo ali dolazi sa proširenim memorijama pa tako ima 3GB RAM-a i 32GB ROM-a. Umjesto 720p ekrana ovaj model ima 1080p ekran i pokreće ga Snapdragon 625. Uz to ovaj model nuditi će i pokoju opciju više kod fotografiranja. Osim toga sve ostalo je isto.

Ostaje nam da vidimo kakve će cijene biti u Europi,ali ne brinite se ništa jer ćemo Vam sve na vrijeme javiti.

Komentari

comments

O Mateo Jagodić

Pročitaj i ovo

Windows 11 izašao na tržište

  Windows 11 konačno se pojavio na tržištu,dobra vest je da je  njegova nadogradnja besplatna, …