23 siječnja, 2022 4:12 am

Viasat History prikazuje “Privatni životi članova kraljevske obitelji”

Od nedjelje, 7. siječnja u 21h

  1. sezona

Njihovi legendarni likovi, prikazani na čuvenim portretima i slikama proslavljenih umjetnika, dio su strukture nacionalne kulture. U pažljivo namještenim pozama, kraljevi i kraljice iz naše povijesti i danas svisoka gledaju na nas, predstavljajući  simbole moći proteklog doba. No i oni su bili samo ljudska bića s istim slabostima, lošim navikama, željama i potrebama poput svih nas. Upravo to ih i čini zanimljivima: ne datumi, diplomacija, politika, zakoni i sporazumi, već ljubavnici i ljubavnice, karakterne osobine, i ukratko, ono od čega im se sastojao svakodnevni život.

Karlo II. izgledao je lijepo pozirajući za portret, no što se sve događalo ispod raskošnog ruha i perika? Zašto je Luj XIV., koji se navodno okupao triput u životu, u Versaillesu izgradio tursku kupelj za osobnu uporabu? Tko to može bolje znati i prenijeti od Tracy Borman, glavne kustosice kraljevskih palača i žene koja nas je vodila kroz seriju ”Privatni život Tudora”?

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

TVM Internacional(Mozambik) startovao FTA na 9E

Mozambička javna televizija pokrenula je satelitsko emitovanje za Evropu u Ku opsegu. Stanica TVM Internacional počela je …