29 studenoga, 2021 1:40 pm

LG na CES-u predstavlja 4K UHD projektor

LG Electronics na sajmu CES predstavlja svoj prvi 4K UHD[1] projektor serije HU80K. Ovaj je uređaj dobitnik nagrade CES Best of Innovation za ultraoštri prikaz videa i odlično iskustvo kina u domu u kompaktnom kućištu elegantnog dizajna. Globalno tržište 4K projektora raste, a LG je uvjeren da će vodstvo u segmentu LED projektora ponoviti i u brzorastućem 4K segmentu.

Projektori s podrškom za 4K prikaz većinom su bili teški, skupi i nezgrapni za korištenje u domu. LG-evi inženjeri i dizajneri pristupili su izazovu smanjenja dimenzija 4K UHD projektora bez žrtvovanja kvalitete slike te  osmislili premium uređaj dimenzija upola manjih od konkurentskih 4K projektora te s pristupačnijom cijenom. LG-ev 4K UHD projektor osigurava odlično iskustvo kina u domu uz 4K kvalitetu slike i mogućnost prenošenja pa okruženje za gledanje filmova može biti bilo koja prostorija u domu.

Kvalitetan videosadržaj je dostupan u sve više formata pa ovaj LG-ev projektor može prikazivati streamani sadržaj baš kao i onaj s Blu-ray diskova. Stvara 150-inčni zaslon svjetline nevjerojatnih 2.500 lumena što ga čini najsvjetlijim LG-evim projektorom, a ujedno podržava HDR sadržaj (HDR10).

Njegove malene dimenzije i jedinstveni uspravan dizajn omogućava pogon bez zrcala u obliku slova I koji omogućava projektoru prikaz savršene slike, bilo da je postavljen na pod, na zid ili visi sa stropa. Uz praktičnu ručku i automatski kabel korisnici ga vjerojatno neće imati potrebu trajno postavljati na određeno mjesto jer LG 4K UHD projektor izgleda sjajno u bilo kojoj prostoriji te za svaku prigodu. Staklo projektora je zaštićeno od prašine i ogrebotina tako što se, kada projektor nije u uporabi, tzv. Mirror Reflector koristi kao pokrov leće. Dva snažna zvučnika od 7 W pružaju iskustvo zvuka poput onog u kinu bez potrebe za vanjskim zvučnicima ili soundbarom.

Korisnici ovog projektora će na raspolaganju imati dovoljno sadržaja jer njegovo webOS 3.5 Smart TV sučelje može pristupiti popularnim uslugama za streaming koje nude 4K sadržaj. Standardne mogućnosti povezivosti uključuju USB, Ethernet i HDMI ulaze te bežičnu podršku za vanjske uređaje kao što su tipkovnice ili miševi.

Posjetitelji sajma CES mogu vidjeti LG-eve projektore, uključujući prijenosni i praktični MiniBeam (model PF50K) koji nudi webOS 3.5 i Full HD razlučivost, na štandu #11100, Central Hall, Las Vegas Convention Center od 9. do 12. siječnja.


[1] 4K UHD razlučivost s više od 8 milijuna piksela; putem XPR (Expanded Pixel Resolution) video procesiranja

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Poznati brend Olympus menja ime

Jedan od najpoznatijih brendova digitalnih fotoaparata, Olympus,menja ime i zvaće se OM System. Kompanija OM Digital, u …