3 prosinca, 2022 6:39 am

Velikoj Britaniji oglašavači posvećuju više proračuna digitalnim kanalima

Oglašivači u Velikoj Britaniji posvećuju više svojih medijskih proračuna digitalnim kanalima, prema najnovijim procjenama eMarketerove udjela potrošača u Velikoj Britaniji od strane medija.

Gotovo polovica (49,6%) dnevnog vremena s medijima od strane Velike Britanije odrasle osobe starije od 18 godina bit će posvećena digitalnim formatima u 2017. godini, predviđa eMarketer, dok će gotovo 64% troškova oglasa (isključujući potrošnju na otvorenom oglasu) tih potrošača. Za potrošnju digitalnih oglasa, njegov udio od 63,9 posto će biti najviši i nastavit će rasti tijekom 2019. godine.

Naravno, ključni razlog neravnoteže je da je velik dio televizije i radija u Velikoj Britaniji besplatan. No, sve veći dio digitalne investicije u Velikoj Britaniji također je odraz želje trgovaca da dosegnu potrošače koji se sve više spajaju s mobilnim uređajima za pristup medijima. Ove godine, gotovo 29 posto medijskog vremena odraslih u Ujedinjenom Kraljevstvu pojavit će se na mobilnim uređajima, privlačeći vrijeme od stolnih i prijenosnih računala.

Napredak poput mobilnog programskog oglašavanja također pomaže ulaganju u mobilne oglase u Velikoj Britaniji. Prema podacima Udruge za oglašavanje (AA) – Velike Britanije i Warca, 99 posto novih digitalnih investicija u Ujedinjenom Kraljevstvu prošle godine potrošeno je na mobilno oglašavanje. Štoviše, cijene mobilnih oglasa povećavaju, što također pridonosi većoj potrošnji oglasa.

Do 2019. godine, eMarketer predviđa da će mobilni korisnici prikupiti 51,1 posto ukupne potrošnje oglasa u Ujedinjenom Kraljevstvu, a privući 31,9 posto britanskog odraslih dnevnog vremena provedenog u medijima – i novim vrhuncima.  Dok će odrasli korisnici u Velikoj Britaniji ove godine potrošiti najmanje 16 minuta više gledanja ne-digitalne televizije od mobilnog uređaja, dnevno vrijeme provedeno na mobilnim uređajima prijeći će ne-digitalnu televiziju do 2019. godine. oko 17 postotnih bodova niža od mobilne ove godine, a razlika će rasti do 30 postotnih bodova do 2019. godine, očekuje eMarketer.  Pad pne-digitalnog radija bit će manje dramatičan. eMarketer predviđa da će računati za oko 15 posto današnjeg medijskog dana odraslih Britanaca i oko 2 posto potrošnje oglasa između 2017. i 2019. godine, .

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Playscape – jedinstveni svijet izgrađen u Minecraftu

   Povodom najgejmerskog vikenda u godini predstavljen  Andrija Jovićević U susret gejmerskom festivalu Reboot Gaming …