28 svibnja, 2022 1:36 pm

LG s partnerskim kompanijama Dolby i Technicolor u središtu pozornosti ovogodišnjeg sajma IFA

Televizori kompanije LG Electronics (LG) bili su u središtu pozornosti na sajmu IFA 2017, između ostalog zahvaljujući korištenju tehnologija renomiranih kompanija kao što su Dolby® i Technicolor.

LG je predstavio svoju liniju OLED televizora za 2017. s načinom prikaza slike Technicolor Expert Mode koji prikazuje boje koje su optimizirali stručnjaci Tehnicolora koji rade na većini vrhunskih holivudskih premium sadržaja. Technicolor Expert Mode bit će dostupan u izborniku za podešavanje slike svih LG-evih OLED televizora za 2017. počevši od listopada. LG također radi na usvajanju Technicolor Expert Modea za svoje SUPER UHD televizore za 2017. LG-evi OLED televizori su prepoznati zbog svojih vrhunskih performansi, a Tehnicolor ih koristi kao referentne displeje za kućno gledanje najvećih holivudskih filmskih i televizijskih sadržaja, kao što su Logan i Sense 8. Ovo priznanje Technicolora potvrđuje LG-eva dugogodišnja nastojanja da njihovi OLED televizori korisnicima omoguće da uživaju u premium iskustvu gledanja sadržaja.

Za vrijeme rada na boji druge sezone Netflixove serije Sense 8, LG-eva OLED tehnologija bila je presudna kada je riječ o suradnji sa scenaristicom i redateljicom Lanom Wachowski koja ima urede na drugom kraju države i kinematografom Johnom Tollom u Hollywoodu“, objašnjava Tony Dustin, viši kolorist u kompaniji Technicolor. „OLED tehnologija sa savršenim prikazom crnih boja, zasićenosti boje i dubine omogućila je da svi gledamo iste boje, čak i kada nismo bili fizički zajedno. Osim toga, uzbuđeni smo što su OLED televizori dostupni na tržištu za korisnike koji žele iskusiti kvalitetu slike LG OLED televizora, a uvjereni smo da će slike na kojima smo radili biti precizno prikazane gledateljima u njihovim domovima.“

Na sajmu IFA 2017, LG je pokazao 4K HDR video igru i proširene mogućnosti reprodukcije boja OLED televizora u kombinaciji s Microsoftovom konzolom Xbox One S i računalnom igrom Forza Horizon 3. Uz HDR, odsjaj sunca s trkaćih automobila je dopunjen prikazom savršene crne koju daju OLED televizori. To omogućuje da svjetlost bude jasna čak u kontrastu s tamnim automobilom bez promjene boje. Predani gejmeri imat će koristi od ulaznog kašnjenja od samo 21,3 milisekunde, čime se osigurava da je upravljanje, putem kontrolera do vremena prikaza na zaslonu, gotovo trenutno i to putem načina rada HDR Game na LG-evim OLED televizorima prilikom korištenja Microsoftove konzole Xbox One S.

Svi LG OLED televizori za 2017. i SUPER UHD televizori imaju značajku Active HDR koja poboljšava svjetlinu i ističe detalje sjene pri prikazivanju HDR sadržaja. Active HDR omogućava LG-evim televizorima da obrađuju sliku scenu po scenu, stvarajući dinamične podatke iz svake scene videa, koji se zatim koriste za optimizaciju prikazane slike po principu scena po scena. Osim toga, LG OLED televizori za 2017. i SUPER UHD televizori podržavaju više HDR formata uključujući Dolby VisionTM, HDR10 i HLG (Hybrid Log Gamma), dok svi LG UHD televizori podržavaju HLG format. Osim toga, LG planira u budućnosti podržati tehnologiju Advanced HDR by Technicolor. LG koristi dinamične podatke u obradi sadržaja HDR10 i HLG za poboljšano iskustvo gledanja televizije prilagođavajući scenu po scenu, čak i na standardnim otvorenim HDR formatima. Svestranost LG-eve linije televizora dodatno je poboljšana značajkom HDR Effect koja poboljšava sadržaj standardnog dinamičnog raspona za poboljšanje omjera svjetline i kontrasta.

Usluga streaminga na zahtjev nudi bogat sadržaj u formatu Dolby Visionu s više od 100 studijskih naslova dostupnih danas. Osim toga, više od 125 sati originalnog sadržaja dostupno je u formatu Dolby Vision među vodećim pružateljima usluga over-the-top (OTT), a korisnici na globalnoj razini također imaju pristup Dolby Visionu unutar naslova Ultra HD blu-ray diska.

Na sajmu IFA, LG je prvi put pokazao  poboljšane funkcije glasovne usluge Alexa u LG-evom televizoru povezanim sa zvučnikom Amazon Echo. Uz kompatibilnost Amazon Alexe s webOS televizorima, korisnici će moći izdavati glasovne naredne zvučniku Amazon Echo kako bi kontrolirali funkcije televizora kao što su opcije biranja programa, glasnoće, pretraživanja sadržaja i pokretanje aplikacija u pametnim televizorima i sve to bez upotrebe ruku ili daljinskog upravljača.

Nevjerojatni LG SIGNATURE OLED TV W predstavljen je na sajmu IFA. Ovaj podvig inženjerstva dobio je mnoga priznanja na sajmu CES 2017, osvojivši ovogodišnju nagradu Best of the Best. Ostali izuzetni OLED televizori kao što je LG E7, koji je dobio priznanje industrije s obje strane Atlantika, pobjednik je sve tri kategorije: Studio Lighting/Home Theater, HDR i Streaming Performance na natjecanju 14th Annual CE Week TV Shootout održanom u New Yorku, kao i priznanje od strane European Imaging and Sound Association (EISA) za najbolji OLED televizor.

„Zadovoljstvo nam je predstaviti naše vrhunske televizore za 2017. na sajmu IFA, i pružiti posjetiteljima priliku da dožive njihove nenadmašne performanse“, rekao je Brian Kwon, predsjednik kompanije LG Home Entertainment. „Partnerstva s cijenjenim imenima kao što su Technicolor i Dolby pokazuju LG-evu predanost kontinuiranom pomicanju granica kao je riječ o tehnologiji televizora.“

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

SVS proširuje svoj kabelski program s XLR i Optički kabelom

Piše: Darko Brlečić Balansirani XLR kabeli su kabeli koji se koriste u profesionalnoj i studijskoj …