svibanj 28, 2020 10:12 am

Veliki rast prodaje digitalnih radio aparata u Europi

U prvoj polovici 2017. godine došlo je do brzog rasta prodaje DAB + prijemnika širom Europe – potaknuto prebacivanjem Norveške s FM u DAB + i razvojem digitalnih radio tržišta diljem kontinenta.

GfK istraživanje, koje pokriva devet europskih tržišta, pokazuje porast prodaje od 30 posto u prvih šest mjeseci 2017. u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Istraživanje je pokazalo da je preko prvih šest mjeseci 2017. prodano više od 1.1 milijuna DAB / DAB prijemnika.

Prodaja u Norveškoj gotovo je utrostručila, povećavši se za 192 posto godišnje. Prema Digital Radio Norway, više od 4,1 milijuna digitalnih radija je sada prodano, a 78 posto norveških kućanstava posjeduje jedan ili više DAB + setova. Sljedeća zemlja za pokretanje digitalnog prijelaza (DSO) bit će Švicarska 2020. godine. Velika reklamna kampanja koja pripremaju potrošače za DSO započela je ranije ove godine, pridonoseći 9-postotnom rastu prodaje DAB / DAB + prijemnika u prvoj polovici godine.
Ostale značajke uključuju:

Njemačka prodaja DAB + porasla je za 11 posto s ukupnom prodajom od preko 500.000 u prvoj polovici godine
Prodaja za Nizozemsku i Belgiju porasla je ukupno za 40 posto
Patrick Hannon, predsjednik WorldDAB, rekao je: “Ove brojke pokazuju snagu tržišta u Europi. Ne samo da imamo utjecaj digitalnih prebacivanja u Norveškoj ove godine, tako i Švicarske (2020.-24.), Ali vidimo i brz razvoj DAB + na sve većem broju teritorija. “Snažna politička predanost, pokretanje novih usluga, povećana pokrivenost i ulaganja u kampanje za potrošačke marketinške savjete pomažu u prodaji DAB + prodaje diljem kontinenta. S povećanjem ekonomije razmjera i nastavkom inovacija od proizvođača, izgledi za sektor su izuzetno povoljni. ”

Sara Detzel, GfK, dodala je: “Unutar prodaja radija prve polovice 2017, udio DAB / DAB + povećao se u svih devet zemalja u odnosu na prošlu godinu. Norveški digitalni prijelaz imao je značajan utjecaj na rast u Europi, uz povećanu potražnju zemalja koje ulažu u proširene DAB + mreže i usluge kao što je Njemačka “.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Započelo odašiljanje HD programa s odašiljača Sv. Nedelja i Zagreb – Prisavlje 3

Andrija Jovićević Nakon što je 6. rujna ove godine pokrenuto odašiljanje televizijskih programa u HD …