18 lipnja, 2024 3:39 am

TV N1 dobila nacionalnu frekvenciju u BIH

Televizija N1, koja radi u okviru kompanije United Media, dobila je nacionalnu dozvolu za zemaljsko emitovanje od regulatornih tela Bosne i Hercegovine.Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine ,održala je javni konkurs na kojem je televizija N1 BH dobila dozvolu za emitovanj putem digitalnog zemaljskog signala na teritoriji BIH.„N1 televizija će biti dostupna svim građanima Bosne i Hercegovine je velika vest. N1 godinama pokazuje da radi u javnom interesu, da je pouzdan izvor tačnih i proverenih informacija,i konačno će biti vidljiva na teritoriji cele zemlje.Kvalitetnim radom N1 je odavno zaslužio nacionalnu dozvolu, kao što je u Srbiji i Hrvatskoj.”, izjavila je izvršna direktorica United Media Aleksandra Subotić.

News direktor N1 televizije u Bosni i Hercegovini Amir Zukić ponosan je što će ta televizija preko  zemaljskog digitalnog emitovanja stići u domove  ljudi u Bosni i Hercegovini.„Za osam i po godina, koliko je N1 televizija prisutna na medijskoj sceni, primili smo puno poziva sa istim pitanjem kada će nas svi moći gledati. Konačno došlo je i to vreme. Sloboda, nezavisnost, tačnost i pravovremenost ostaju glavna uzdanica ove televizije.N1 u proizvodi 12 sati programa uživo svakog dana,bez cenzure i kompromisa. U ime 100 zaposlenih N1 BiH izražavam zahvalnost svima vama koji nas  verno pratite i radujemo se što će se za broj gledalaca N1, zahvaljujući digitalnom emitovanju, uskoro povećati.Hvala na poverenju“, poručio je Zukić.

Kao informativni kablovski kanal, N1 postoji od 2014. godine i u javnosti se predstavlja kao televizija kojoj građani veruju, kao profesionalan, nezavisan i objektivan medij. To pokazuju i merenja gledanosti u BIH prema kojima je N1 u  vrhu na svim platformama na kojima je dostupan. Prema istraživanju koje je sprovela agencija Ipsos,pre skoro godinu dana N1 je među televizijama kojima publika u BiH najviše veruje.Na osnovu izdate dozvole RAK-a, svi korisnici u Bosni i Hercegovini moći će da prate N1 kanal u Multipleksu D na poziciji 7.

 

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Programibilna antenska stanica za zemaljske TV programe

FTE maximal predstavlja Mind 32 Andrija Jovićević Tvrtka FTE maximal predstavlja svoja tri modela programibilnih …