22 lipnja, 2024 3:54 am

Velika Britanija dobiva UltraHD sa satelita

Autor: Andrija Jovićević

Freesat-logo-608x342
Satelitski operater SES trenutno emitira svoj ultra-HD demo program u Velikoj Britaniji putem Freesat free-to-view satelitskog paketa. SES 4K program je prvi UHD program koji je namijenjen posebno za Veliku Britaniju, dok su Europski gledatelji uz SES ASTRA satelit na 19,2 stupnjeva sada mogu vidjeti pet-šest UHD programa.

Freesat emitira sa SES satelit na 28.2 ° istočno, a emitira više od 200 video i audio programa bez ikakve pretplate. Paket uključuje sve od britanskih javnih televizijskih kanala, kao i usluge iz CNN i CNBC, CBS, filmske, više od desetak programa sa vijestima , muzikom i dječjim programima, vjerskim i etničkim emisijama i trgovačkim programima.

Gledatelji će trebati odgovarajući 4K Ultra HD TV zaslon da bi mogli gledati prijenose.

SES prikazuje Ultra-HD od kraja 2014. godine, a 1. rujna dodao Fashion One 4K kao prvi svjetski globalni ultra-HD program i usmjeren na modnu zabavu u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, također na SES UHD platformi (na 19.2 stupnjeva istočno) je ‘pearl.tv‘, njemački jezik trgovački program. Sljedeći tjedan 5. listopada će biti vidljvi ‘‘INSIGHT’ program pokrenut u UHD.

Ključna riječ u UHD je “Ultra”, što jednostavno prevodi kao više piksela na ekranu, više boja u tim pikselima i uistinu zapanjujuće iskustvo gledanja zbog većeg vidnog polja. Britanski (i irski) trgovaci  najnovije 4K zaslone, prodaju obično veće zaslone od trenutne prosječne 40 “-42” veličine ekrana.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Photo credit: GETTY IMAGES

InterSAT odabrao Eutelsat za proširenje svojih satelitskih usluga u Africi

Andrija Jovićević Dugogodišnje partnerstvo za pružanje satelitskih usluga u Središnjoj i Istočnoj Africi putem EUTELSAT …