17 lipnja, 2024 3:14 pm

Sony na IFA 2015.predstavlja novitete glazbe u automobilu

RSX-GS9_Hero_OLEDrevision-Large

Na IFA 2015. Sony je otišao još jedan korak dalje kako bi dokazao da je zvuk visoke rezolucije istinski standard za akustični luksuz u svakom okolišu slušanja. Sony predstavlja svoju novu liniju proizvoda sa zvukom visoke rezolucije za slušanje u automobilu, uključujući RSX-GS9 glavnu jedinicu, XM-GS4 4CH pojačalo, XS-GS1 Super visokotonac, XS-GSW121D subwoofer, XM-GS100 mono pojačalo, XS-GS6921 stražnje zvučnike1 i XS-GS1621 prednje zvučnike. Posjetitelji ovogodišnje IFA-e će biti uronjeni u iskustvo slušanja glazbe u automobilu u boljoj kvaliteti od CD kvalitete, uključujući prvi na svijetu2 prirodni DSD playback.

Vrhunski akustični užitak sa zvukom visoke rezolucije

Kao vrhunac zvučne kvalitete, zvuk visoke rezolucije odnosi se na kvalitetu zvuka koji koristi više mjesta uzorkovanja od onih na CD-u. Ovaj oblik digitalnog snimanja bez gubitaka tijekom reprodukcije donosi bogat, pun, ali i kristalno čist zvuk koji se inače može naći samo u originalnim izvorima u studijima za snimanje.

Kako bi stvarno poštovao ljepotu zvuka visoke rezolucije, Sony je usmjerio svoj dizajn i proizvodnju na ekskluzivno uključivanje komponenti koje stvaraju najbolju reprodukciju zvuka, a umanjuju elektro-magnetsku buku i vibraciju. To je brak između zvuka visoke rezolucije i pozornosti na detalje koji čini ovaj audio sustav za automobile pravim umjetničkim djelom.

RSX-GS9 digitalni media player

Sonyjev RSX-GS9 digitalni media player za automobil donosi vam najbolje iskustvo vožnje do sada. To je najočitije u unutarnjem dizajnu RSX-GS9-a koji olakšava sposobnost uređaja da reproducira zvukove koji najviše oduzimaju dah. Super kruto, dvoslojno postolje doprinosi anti-rezonantnom dizajnu i reprodukciji s vrlo malo smetnji. High-end komponente – od operativnih pojačala do satnog generatora – stavljene su zajedno kako bi se povećala jasnoća zvuka i kvaliteta, a umanjili negativni utjecaji iz oštre vibracije u tipičnom okruženju automobila. Najbitnije, Sony utjelovljava ES9018S, najbolje svjetsko izvođenje 32-bitnog zvuka D/A konvertera od strane ESS Technologyja, Inc. D/A konverter pretvara vaše glazbene datoteke u analogni signal u impresivnom dinamičkom rasponu do 135dB i THD+N (Total harmonic distortion and noise/Potpuna harmonička distorzija i buka) od -120dB kako bi pružila jasnoću i doživljaj koja se može jedino usporediti s nastupima uživo u koncertnim dvoranama ili studijima za snimanje.

Slušanje nekomprimiranih glazbenih datoteka najbolji je način da isprobate ovaj uređaj. U stvari, RSX-GS9 je prvi svjetski auto audio player koji je prirodno kompatibilan s DSD-om (5.6MHz/1bit, 2.8MHz/1bit), audio formatom koji reproducira glazbu s neusporedivom točnošću. Ako imate knjižnicu MP3-a, onda Sonyjev DSEE HX™ (Digital Sound Enhancement Engine) unapređuje vašu glazbu blizu kvalitete zvuka visoke rezolucije, tako da ste sigurni kada povećate svoje uživanje, bez obzira u koji format je vaša glazba pohranjena.

Ovaj akustični superlativ se ogleda elegantnim vanjskim dizajnom media playera kako bi dovršio vaše iskustvo slušanja koje je bez konkurencije jer, između ostalog, prednja ploča ima čist dizajn ljuske, napravljena od potpuno strojno rezanog, tanko završenog 14mm aluminija i dopunjena lako vidljivim OLED zaslonom, osvjetljenim tipkama za odabir i velikom aluminijskom tipkom za biranje glasnoće koja se neprimjetno uklapa na ploču u njenoj sredini.

Napredne mogućnosti povezivanja kao što su LDAC™ podržane od strane Bluetootha®/NFC-a™ u vezi sa Sony SongPal™ App-om, dva USB (tip A) utora i USB micro-B (USB DAC)-a osiguravaju da možete svirati svoju glazbu s bilo kojeg medija za pohranu, uključujući vaš pametni mobitel, USB flash pogon ili MP3 player.

XM-GS4_Hero_Cut-Large

XM-GS4 4CH pojačalo – Fini detalj u cijelom spektru

Sonyjev novi XM-GS4 4-kanalno pojačalo je još jedan ključni sastojak za idealnu reprodukciju zvuka visoke rezolucije, jer ono preobražava zvučne signale male snage u gigantske zvučne valove koje vam omogućuju zaron u vaše glazbene užitke. Sa svojim nevjerojatno širokim frekvencijskim odzivom od 10 Hz pa sve do 100 kHz, dosljedno donosi snažne, voluminozne tonove koji se mogu dodatno prilagoditi vašim željama zahvaljujući promjenjivim niskopropusnim/visokopropusnim filterima koji omogućuju jednostavnu optimizaciju unakrsno više frekvencija, kako bi se sve savršeno uskladilo s konfiguracijama vašeg sustava.

XS-GS1 super visokotonac

XS-GS1_Hero_Cut-LargeNijedan zvučni sustav nije potpun bez zvučnika koji donose vašu glazbu u život. Kada je riječ o zvuku iznimno visoke frekvencije, Sonyjev premijerni XS-GS1 25mm super visokotonac meke kupole idealan je dodatak za ostvarenje iskustva zvuka visoke rezolucije u vašem automobilu, jer se oni lako nose s izvrsnim frekvencijskim rasponima koji dosežu 50 kHz.

Dok zvukovi visokih frekvencija imaju vrlo usko polje prijenosa, XS-GS1 fokusira se na maksimiziranju njihove disperzije u cijelom autu. U pogledu dizajna, široko otvorene rešetke i mreže te glatke kose prednje pregrade povećavaju mogućnosti zračenja zvuka iz zvučnika. Osim toga, XS-GS1-a može biti instaliran bliže vjetrobranskom staklu umjesto slušatelju, čime se povećava disperzija i kvaliteta visokih tonova kako bi se glatko dostavili oni šarmantni, delikatni usponi koji naglašavaju harmoničan zvuk.

Sposobnosti zvuka visoke rezolucije su ne samo prepoznati kroz ultra-visoke zvukove, nego i kroz zapanjujući dinamički raspon, rezoluciju emitiranog zvuka i glatku fluktuaciju zvučnog tlaka kroz sve frekvencijske raspone. To je savršeno izvođeno s GS serijom zvučnika punog raspona (XS-GS1621) i subwoofera (XS-GSW121D) pogonjenog od strane mono pojačala (XM-GS100), korištenjem Sonyjevog izvornog Mica Reinforced Cellulara (MRC) i MRC dijafragmi koje izgledaju kao košnice.

Sonyjeva linija proizvoda sa zvukom visoke rezolucije za automobil bit će dostupna od siječnja 2016. godine.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

McIntoshov Bluetooth uređaj čini vaš hi-fi bežičnim

McIntosh je lansirao Bluetooth hi-fi uređaj pozicioniran kao izbor za audiofile. Piše: Darko Brlečić McIntosh …