29 rujna, 2023 7:53 am

Trendovi se mijenjaju

Andrija Jovićević

AngaCom 2019, day 2

Balansiranje sajma – trendovi izlagača se mijenjaju s potrebom tržišta pa je i AngaCom ove godine još je više okrenut profesionalnom dijelu izlaganja opreme.

Tako i ove godine sajam zauzima dva ogromna, prostrana paviljona, 7  i 8.  Paviljon 8 su u velikoj većini ispunile tvrtke ogromnih formata vezane za prijenos bilo kakvog signala, mjerenja, analize i sve moguće prateće opreme, vrlo impresivno. Struktura posjetitelja i izlagača – prepuno je menadžera, inženjera visokog stupnja iako sam se u nekom trenutku osjećao kao da sam među bankarima.

Paviljon 7 , tu su izlagači više po mom ukusu. Naravno na samom ulazu je štand SES Astre koja je demonstrirala nedavno lansiranje 8K preko svoja dva satelita 28,2 i 31,5.

Izložbeni prostor je vrhunski uređen i kod malih tvrtki. Stvarno je užitak samo proći među štndovima.

Čak su se i kineske tvrtke, koje obično kaskaju s uređenjem u odnosu na one europske, ove godine zaista potrudile oko uređenja svojih štandova.

Onaj dio koje sigurno zanima čitatelje i fanove satelitskih su satelitski receiver. Nažalost taj dio je debelo podbacio – nema ni jednog poznatog brenda 🙁

VU+ koji je zadnjih godina bio sa po tri štanda, ove godine je nestao, a sve se svelo samo na par kineskih koji mi na prvu nimalo nisu bili zanimljivi.

Novih satelitskih receivera nema, ali ima mnoštvo toga u onom dijelu vezanom za prijem kao što su zemaljske antene, oprema za distribuciju – pojačala, stanice, antene Televes Bosa, nova pojačala za zgrade, novi modeli za stanica za hotele, optika za povezivanje…

Tih noviteta ima gomilu.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

AU OPTRONICS NOVITETI

Piše: Darko Brlečić Dugo vremena AU Optronics se zalaže-razvija i dizajnira inovativne tehnologije prikaza slike. …