15 lipnja, 2024 11:11 pm

Toshiba predstavlja nova tablet računala Encore 2 Write

Encore2-WT10-A_with-pen_14

Toshiba predstavlja nova tablet računala Encore 2 Write 

spoj preciznosti olovke i produktivnosti operativnog sustava Windows 8.1

  • Novi 10,1-inčni (25,65 cm) i 8-inčni (20,32 cm) modeli imaju olovku TruPen za više kreativnosti i produktivnosti u radu
  • Aplikacije TruNote i TruCapture omogućuju korisniku efikasno organiziranje i višestruko korištenje stvorenih bilješki i fotografija
  • Napredne mogućnosti povezivanja, dvostruki mikrofon i godišnja pretplata na Microsoft Office 365 Personal

 Toshiba Europe najavljuje dva nova tablet računala s operativnim sustavom „Windows 8.1 Update with Bing“. 10,1-inčni (25,65 cm) Encore 2 Write WT10PE-A i 8-inčni (20,32 cm) Encore 2 Write WT8PE-B. Oba modela imaju olovku TruPen koja korisnicima pruža veću kontrolu i preciznost u radu s tablet računalom – prilikom zapisivanja bilješki na sastancima ili predavanjima, kod izrade skica i obrade fotografija, te u svim prilikama u kojima je prirodnije pisati rukom. Novi Encore 2 Write modeli su idealni suputnici na putovanjima, dok snažne performanse procesora Intel® Atom™ omogućuju korisnicima da optimalno iskoriste radni dan. Uz oba uređaja dolazi besplatna jednogodišnja pretplata na programski paket „Microsoft Office 365 Personal“, uz mogućnost sinkronizacije aplikacije OneNote s drugim uređajima kroz informatički oblak, čime se dobiva dodatna dimenzija povezanosti, kao i podrška dinamičnom stilu života u stalnom pokretu.

Elegantan i lagan, 25,65 cm (10,1 inča) Encore 2 Write ima svjetliji, jasniji ekran koji potpuno realistično reproducira multimedijalne datoteke, a savršen je i za korištenje olovke TruPen za pisanje, crtanje, uređivanje detalja na fotografijama ili precizan unos podataka. Za one koji teže većoj mobilnosti, tu je elegantan model Encore 2 Write dijagonale 20,32 cm (8“), optimiziran za korištenje jednom rukom u portretnom načinu i odlična zamjena za prijenosno računalo na sastancima kada treba zapisati bilješke ili liste zadataka za rad ili učenje.

Encore-2-WT10-A_with-pen_16

Encore 2 Write dizajniran je da omogući prirodno i intuitivno iskustvo pisanja olovkom po ekranu, zahvaljujući suradnji kompanija Toshiba i Wacom. Olovka TruPen, koju pogoni tehnologija Wacom feel IT (feelTM), omogućuje besprijekorno iskustvo pisanja i visoku preciznost, kao i nivo trenja sličan onom pri pisanju olovkom po papiru, bez obzira na brzinu pisanja. Olovka TruPen je ergonomski dizajnirana i zgodna za držanje u ruci i na duže vrijeme pisanja, a obzirom da je osjetljiva na pritisak, korisniku daje potpunu kontrolu prilikom pisanja ili crtanja. Na oba modela tableta postoje posebna ležišta za odlaganje olovke, stoga je ona uvijek pri ruci kako biste zabilježili neku ideju ili uredili svoj popis zadataka.

Aplikacija za prepoznavanje rukopisa TruNote je unaprijed instalirana i praćena intuitivnim sučeljem koje je dobro povezano s programskim paketom Microsoft Office 365 Personal, a omogućuje korisnicima da organiziraju i iskoriste sadržaj kreiran olovkom. Uz funkciju Quick Note, korisnik može voditi bilješke čak i kad nije prijavljen u sustav – jer sve što je zapisano na ekranu biva prikazano čim se aplikacija TruNote pokrene. Funkcija pretrage omogućuje pretraživanje znakova zapisanih olovkom kroz aplikaciju TruNote, a mogu se pretraživati i sadržaji na Internetu prema prethodno napisanom tekstu. Rukom pisane bilješke se mogu pretvoriti u tekstualni zapis za daljnje korištenje u nekoj od aplikacija programskog paketa Microsoft Office, primjerice u formi nove poruke e-pošte u Outlooku ili prezentacije u PowerPointu.

Nova tablet računala Encore 2 Write pokreću procesori Intel® AtomTM koji pružaju potrebne performanse i brzinu za uživanje u najnovijim aplikacijama, izuzetnoj grafici i brzom pokretanju sustava. Oba modela imaju 2 GB radne memorije, što je dovoljno za ugodan višeprogramski rad i besprijekorne performanse. Zahvaljujući bateriji koja traje do 8,5 sati, tablet računala Encore 2 Write možete koristiti čitav dan u pokretu bez potrebe za ponovnim punjenjem baterije.

Korisnici mogu bilježiti scene i akcijske trenutke u visokoj rezoluciji, koristeći stražnju kameru rezolucije 8 MP s funkcijom automatskog fokusa. Tu je i prednja kamera rezolucije 1,2 MP s ugrađenim mikrofonom za videopozive Skype. U spoju s aplikacijom TruCapture, stražnja kamera se može koristiti kod fotografiranja ploča za pisanje, dokumenata ili projekcija na nastavi, sastancima i prezentacijama, gdje se čitljivost zabilježenih informacija poboljšava pametnim rezanjem i korekcijom boja, te smanjenjem odsjaja. Pored svega toga, tiskane riječi u snimljenim slikama se mogu pretraživati kroz aplikaciju TruCapture, te se vrlo lako mogu prenijeti u drugu aplikaciju zahvaljujući mogućnosti prepoznavanja znakova, te na taj način korisnika oslobađa prepisivanja rukom pisanih informacija.

Encore-2-WT10-A_with-pen_beauty_03_with-screen

Windows 8.1 with Bing

Encore 2 Write dolazi s operativnim sustavom „Windows 8.1 Update with Bing“ koji sadrži nekoliko ažuriranih, korisnih mogućnosti. Nova tablet računala također dolaze s jednogodišnjom pretplatom na programski paket Microsoft Office 365 Personal koji daje slobodu čitanja, uređivanja, stvaranja i dijeljenja dokumenata ili prezentacija u pokretu korištenjem aplikacija kao što su Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access i OneNote. U sklopu pretplate dostupno je i do 1 TB online prostora za pohranu podataka na usluzi OneDrive, zajedno s uračunatim besplatnim minutama za pozive putem usluge Skype, pa korisnici mogu bezbrižno spremati i pristupati dokumentima u oblaku ili kontaktirati svoje poznanike i kolege. Pretplata također omogućuje da se Microsoft Office 365 Personal instalira i na drugo računalo kako bi se na više uređaja omogućio produktivan rad, kao i konzistentno Windows iskustvo.

Encore-2-WT10-A_with-pen_beauty_02_with-screen

Toshibino novo tablet računalo Encore 2 Write s tehnologijama TruPen i Microsoft OneNote pružaju korisnicima novu razinu digitalne produktivnosti,” rekao je Peter Han, potpredsjednik odjela za globalni OEM marketing u Microsoftu. “S mogućnošću sinkronizacije podataka aplikacije OneNote u oblaku, povezano iskustvo kroz različite uređaje je poboljšano.

Niz fleksibilnih načina povezivanja omogućuje korisnicima brzo prenošenje podataka i emitiranje sadržaja na većim ekranima. Oba modela imaju priključak Micro-USB za dijeljenje sadržaja, kao i utor microSD kojim se kapacitet pohrane podataka može povećati do 128 GB.

Encore 2 Write WT10PE-A također ima izlaz Micro-HDMI® za prikazivanje multimedije na većem ekranu. Oba modela podržavaju i bežično prikazivanje sadržaja i time eliminiraju potrebu za žičnim povezivanjem. Dvostruki mikrofon s funkcijom formiranja snopa daje jasnoću video pozivima eliminiranjem pozadinskih šumova i koncentriranjem zvuka na osobe u blizini tablet uređaja. Tehnologija Dolby® Digital Plus Advanced Audio zaslužna je za impresivan prostorni efekt zvuka, kao i eliminiranje interferencije šumova.

Stil i elegancija koju daje satensko-zlatno kućište (Satin GoldTM) u kombinaciji s tankim okvirom ekrana odlikuje oba modela Encore 2 Write. Dizajnirani prema ergonomskim smjernicama, zaobljeni rubovi doprinose lakšem držanju u ruci, ne prekrivajući pritom zvučnike ili mikrofone. Funkcionalnost je važna karakteristika novih modela pa su priključci i tipke pažljivo pozicionirani kako bi povezivanje s eksternim uređajima bilo intuitivno i jednostavno.

Funkcija Toshiba Display Utility je lako dostupna s radne površine, a služi za uvećavanje sitnih detalja i grafičkih elemenata kao što su tekstualne ikone, i time olakšava njihovu upotrebu. Time se jednostavno i bez promjena postavki ekrana dobiva bolja jasnoća i poboljšano iskustvo u radu, naročito na manjem modelu Encore 2 Write WT8PE-B.

Tablet računala Encore 2 Write će u Europi biti dostupna tijekom prvog tromjesečja 2015.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Televizija sa Stražnjom Projekcijom: Pogled u Prošlost

Televizija sa stražnjom projekcijom (RPTV) bila je revolucionarna tehnologija koja je omogućila prikaz na velikom …