20 svibnja, 2022 3:39 pm

Tisuće TV kanala mogu napustiti Veliku Britaniju

Autor: Andrija Jovićević

Više od tisuću televizijskih kanala moglo bi biti postavljeno da napuste Veliku Britaniju u narednih 18 mjeseci, navodi stručnjaci industrije EMP o utjecaju Brexita. Ovo novo istraživanje otkrilo je da se međunarodni mediji u Velikoj Britaniji suočavaju s vrlo ozbiljnim izazovima u svijetu nakon Brexita, a izvješće predviđa da će se posljedični učinak vjerojatno početi osjećati u ljeto 2017. godine.

Velika Britanija trenutno je daleko najveće mjesto u EU za tvrtke koje emitiraju televizijske kanale u druge zemlje članice EU, no istraživanje EMP-a je utvrdilo da je ta istaknuta pozicija sada pod prijetnjom. Velika Britanija ima veliko domaće tržište emitiranja, stabilan i ugledni regulatorni režim, dobar pristup visokokvalificiranim radnicima, dostupnost izvrsnih post-produkcijskih objekata i niz satelitskih mreža i pružatelja tehničkih prijenosa, ali veliki dio Poslovna aktivnost koju ova industrija podržava trenutno je paneuropska. Izvješće pokazuje da je to sada u opasnosti.

“Analizirajući potencijalne posljedice Brexita, naš tim je pažljivo pogledao načelo zemlje EU koji je sadržan u Audio-Visual Media Services Directive i koji stvara zajedničko područje za broadcastere”, rekao je autor izvješća Ed Hall.

“Većina stručnjaka i lidera industrije koje smo konzultirali suglasni su da svaki oblik Brexita koji stavlja UK izvan režima licenciranja AVMSD-a vjerojatno će ugroziti status Velike Britanije kao glavno središte televizijskih industrija”.

Izvješće EMP-a predviđa da će kanali gledati napustiti Veliku Britaniju i ispuniti zahtjeve COO-a jedne alternativne članice EU. EMP je pronašao nekoliko zemalja koje su već željele privlačiti televizijske kuće iz Velike Britanije.

Ima li Hrvatske da se nudi

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Ugašen kanal Disney Channel Türkiye

Gledaoci u Turskoj više ne mogu da gledaju kanal  Disney Channel Türkiye .Ova tv  stanica …