28 siječnja, 2022 9:31 am

Ericsson: potrošači očekuju da se AR/VR spoji s realnošću

Ericsson je objavio najnovije izvješće ConsumerLab-a – Spojenu stvarnost – otkrivajući uvide o tome kako potrošači očekuju virtualnu stvarnost (VR) i povećanu stvarnost (AR) da se spoji s fizičkom stvarnošću i da će 5G biti ključna tehnologija za takva iskustva da postanu mainstream.

Izvješće otkriva da, kad granice između percepcije ljudi o fizičkom i VRstartu zamagljuju, to bi moglo rezultirati drastičnim utjecajem na živote i društvo. Način na koji živimo, radimo i konzumirajemo informacije i medije temeljito će se promijeniti.
Stvarnosti se neće spojiti ako je korisnik povezan s računalom ili odsječen od fizičke stvarnosti. Rano usvojitelji VR / AR očekuju da mreža sljedeće generacije poput 5G igra središnju ulogu. Trideset i šest posto ima očekivanja od 5G da pruže VR / AR mobilnost kroz stabilnu, brzu i visoku propusnu mrežu. Trideset posto od ranih usvojitelja također očekuje da 5G omogući bežičnim povezivanjem slušalica.

Ključni nalazi najnovijeg izvješća uključuju da 7 od 10 ranih usvojitelja očekuje da VR / AR svakodnevno promijeni svakodnevni život u šest domena: medijima, obrazovanju, radu, društvenoj interakciji, putovanju i maloprodaji. Mediji se već transformiraju, a potrošači očekuju da virtualni ekrani počnu zamjenjivati ​​televizore i kazališta u manje od godinu dana.

Kvalitativno istraživanje u izvješću uključilo je inovativnu seriju razgovora o fokus grupama u VR-u s sudionicima iz Sjeverne Amerike i Europe, kao i tradicionalnim fokusnim skupinama s trenutnim korisnicima VR iz Japana i Južne Koreje. Niz kvalitativnih VR testova s ​​20 zaposlenika Ericssona također je učinjeno kako bi se utvrdilo kako zaostajanje u VR može izazvati mučninu.

U kvantitativnom dijelu studije, izvješće predstavlja uvide iz ankete od 9.200 potrošača u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Japanu, Južnoj Koreji, Španjolskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u, u dobi od 15 do 69 godina, uz svijest o konceptu VR ,

 

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Samsung na CES 2022 sajmu predstavio

  Marina Barić Najnovije modele MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizora Tvrtka Samsung Electronics …