19 rujna, 2021 3:06 am

TECHNICS SB-C600

Monitorski stereo par za populaciju koja nema veliki prostor a želi kvalitetnu soničnu prezentaciju .

Piše: Darko Brlečić

Na web prezentaciji sam imao prilike saznati nešto o čemu bi mogli razmišljati i zahtjevniji korisnici.

Kad čuju naziv Technics, većina ljubitelja HiFija i glazbe odmah pomisle na naše legendarne gramofone koji svi imaju počasno mjesto u aleji najboljih modernih audioproizvoda, podjednako za kućnu ili DJ-evsku upotrebu“, objašnjava Frank Balzuweit, europski voditelj proizvoda u Technicsu. „No, prvi je Technicsov proizvod ikad, davne 1965., bio mali dvosmjerni stolni zvučnički sustav. Njegov je dizajn postavio novu razinu performansi za kompaktne zvučnike tog vremena“, dodao je Balzuweit.

 

„Gledajući prethodne jedinstvene i važne dizajne zvučnika koje je Technics proizveo u zadnjih pet desetljeća, vidljiva je posvećenost i želja za aktivnim napretkom i priznanjem u tom području.“ Zatim nastavlja: „Više nije velika umjetnost napraviti ogroman zvučnički sustav koji daje impresivno velike i realistične performanse. S druge strane, moći konstruirati malen i vrlo kompaktan zvučnički sustav koji može dati dojam prostranosti i koncertne dvorane kod kuće, otkrivajući svaki detalj uz vibrantnost, snagu i velik zvučni prostor, za to su potrebni napredno znanje i stručnost. Technicsovi inženjeri najbolje su iskoristili svoje iskustvo i znanje, a rezultat svega toga je novi zvučnički sustav SB-C600.“

 

Novi stolni zvučnički sustav SB-C600 je kompaktni dvosmjerni bass reflex zvučnik s jedinstvenom koaksijalnom zvučničkom jedinicom koja funkcionira kao točkasti izvor, konstruiran na linearnom faznom principu. Tehnološki on „posuđuje“ puno aspekata od većeg brata, zvučničkog sustava Technics SB-G90M2. Kod novog modela SB-C600 korištena je temeljita CAE analiza za optimizaciju zvučničkih jedinica, elemenata i struktura kućišta radi učinkovitog uklanjanja neželjenih vibracija i izobličenja te znatnog poboljšanja općenite jasnoće i kvalitete reproduciranog zvuka.

Evo glavnih značajki:

 

  • Fazna precizna zvučnička jedinica, koja oponaša verziju u podnom zvučniku SB-G90M2, a sastoji se od velikog niskotonskog zvučnika promjera 15 cm, kojemu je dodan 25-milimetarski niskotonac s aluminijskom kupolom.
  • Linearni fazni ekvilizator (akustički fazni pretvarač) koji je korišten i kod modela SB-G90M2, sprječava neželjena ometanja u fazi omogućujući tako glatku integraciju srednjeg i visokog raspona uz prirodan zvuk bez izobličenja
  • Uravnotežena arhitektura montiranja zvučničke jedinice (Balanced Driver Mounting Architecture, BDMA) kod koje je zvučnička jedinica pričvršćena za unutarnji prednji dio zvučnika u težištu, oko magneta, čime se sprječava vrtnja. Time se uklanjaju nepotrebne vibracije zvučnog zida radi veće čistoće zvuka.
  • Prednji priključak s preciznom krivuljom i dizajn s vrtložnim generatorima uklanjaju ventilacijski šum zahvaljujući preciznoj analizi zračne struje
  • Kruto kućište s unutrašnjim prednjim dijelom koji prigušuje vibracije za krajnje prirodan zvuk sa savršenim tajmingom i prostorom zvuka.

 

SB-C600 bit će dostupan u Europi od studenog 2021. s minimalističkom i modernom matiranom crnom završnom obradom

https://www.panasonic.com/hr/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

TECHNICS SL-1210G BLACK

Na kraju web prezentacije stiglo je njegovo Veličanstvo- gramofon SL-1210G Black. Inače SL-1200 je predstavljen …