19 rujna, 2021 4:35 am

TECHNICS SU-G700M2

Technics s novim integrircem cilja između srednje klase i high-end razreda. Njegov prethodni model se pokazao kao ozbiljan takmac razvikanoj američkoj konkurenciji. Analogni VU-metri nikog u ovom vremenu ne ostavljaju ravnodušnim.

Piše. Darko Brlečić

Technics predstavlja novo integrirano pojačalo SU-G700M2. Ono se temelji na platformi uspješnog i omiljenog prethodnika, modela SU-G700, koji je dobio brojne sjajne recenzije i nagrade širom svijeta. Novi SU-G700M2 tipičan je primjer Technicsovih stalnih nastojanja da stalno unaprjeđuje čak i svoje najuspješnije audiofilske proizvode kako bi modernom svijetu zvuka dodao doista izvanrednu vrijednost. U novom su modelu SU-G700M2 upotrijebljene napredne tehnologije izvedene iz Technicsova referentnog integriranog pojačala SU-R1000 kako bi se novi proizvod podignuo na novu razinu u svojoj klasi.

SU-G700M2 nasljeđuje Technicsovu tehnologiju posve digitalnog pojačala s jezgrom kao što je modul JENO (Jitter Elimination and Noise-Shaping Optimization, uklanjanje jittera i optimizacija oblikovanja šuma) radi najveće preciznosti signala bez jittera i izobličenja te LAPC (Load Adaptive Phase Calibration, kalibracija faze koja se prilagođava opterećenju) za optimalno prilagođavanje svakom zvučniku.

U potrazi za daljnjim poboljšanjima novi SU-G700M2 sadrži sljedeće tehnologije:

  • Napredno brzo i tiho napajanje (AS²PS) s „brzim“ poluvodičkim dijelovima kao što su GaN (galij-nitritni) FET-ovi i diode od silicijeva karbida (SiC) za reaktivniji i učinkovitiji dovod struje radi veće snage zvučnika. Taj se pristup oslanja na napajanje referentnog pojačala SU-R1000
  • Poboljšana zvučna slika i dinamička snaga, koji kombiniraju nisko izobličenje i visoku transparentnost s energičnim zvukom, poboljšanim prostorom zvuka i preciznim fokusom na glasove i instrumente bez oštrine
  • MC fono ulaz visoke kvalitete (uz MM ulaz) za izravno povezivanje s gramofonima s krajnje poželjnim MC zvučnicama
  • Selektor faze fono ulaza za optimiziranu reprodukciju uglavnom starijih vinilnih ploča snimljenih s inverznom fazom
  • Gumbi za glasnoću i izvor imaju aluminijsku teksturu koja je također preuzeta od referentnog pojačala SU-R1000 radi jasnog razlikovanja spram izvornog modela SU-G700

SU-G700M2 će biti dostupan u Europi od listopada 2021. Opcije završne obrade su srebrni ili crni sjajni aluminij.

O pojačalima robne marke Technics

Technics je robna marka hi-fi zvučnih proizvoda u vlasništvu tvrtke Panasonic Corporation s glavnim sjedištem u japanskom gradu Osaki. Robna marka Technics osnovana je 1965. Potaknute stalnim nastojanjem za inovacijama i izvrsnošću na području zvuka, brojne su legendarne hi-fi komponente predstavljene pod robnom markom Technics, a mnoge su od njih postavile nove standarde u svijetu audiotehnike.

U svijetu pojačala tehnologije poput OTL-a (bez izlaznog transformatora), OCL (bez izlaznog kondenzatora), razreda A+ ili baterijski pogonjenog napajanja Technicsovi su izumi koji su stekli legendaran status.

Od ponovnog uspona robne marke 2014. Technics je predstavio pojačala utemeljena na svom vlastitom posve digitalnom pristupu baziranom na modulu JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-Shaping Optimization, uklanjanje jittera i optimizacija oblikovanja šuma) uz istovremenu primjenu tehnologije LAPC (Load Adaptive Phase Calibration, kalibracija faze koja se prilagođava opterećenju) za savršeno kombiniranje Technicsova pojačala s bilo kojim zvučnikom.

 

https://www.panasonic.com/hr/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

TECHNICS SL-1210G BLACK

Na kraju web prezentacije stiglo je njegovo Veličanstvo- gramofon SL-1210G Black. Inače SL-1200 je predstavljen …