28 svibnja, 2022 11:47 am

Technics najavio puštanje u prodaju prvorazrednog direct drive gramofona (SP10-R)

 

Technics je danas najavio puštanje u prodaju modela SP-10R, do sada najambicioznijeg direct drive gramofona u povijesti kompanije koji bi u maloprodaji trebao biti dostupan početkom ljeta 2018. godine. Ove vijesti dolaze istovremeno s Technisovim predstavljanjem prototipa novog revolucionarnog gramofona s najboljim S/N (signal/šum, signal-to-noise) omjerom i rotacijskom stabilnošću na svijetu na ovogodišnjoj na IFA-i.

Najviši standardi u paleti Technicsovih gramofona do sada

Nakon predstavljanja iznimno hvaljenog modela SL1200GAE/G 2016. godine i predstavljanja modela 1200GR početkom ove godine, Technics je krenuo u misiju izrade svog do sada najboljeg gramofona – modela SP-10R. Novi model predstavlja kombinaciju Technicsovih najnaprednijih digitalnih i analognih tehnologija te se odlikuje većim S/N* omjerom i rotacijskom stabilnošću, kao i najmanjim razinama podrhtavanja, u usporedbi s bilo kojim prethodnim modelom.

Iznimni SP-10R prototip posjeduje novi bezjezgreno pogonjeni direct drive motor i tanjur težine 7 kilograma za vrhunsku kvalitetu zvuka.

Prvorazredni model koji garantira iznimne rezultate

SP-10R posjeduje potpuno novi bezjezgreni direct drive motor koji, uz dodatak dvostranog sustava rotacije koji je korišten na modelu SL-1200G, ima i rotor-magnete smještene na obje strane za jaču i precizniju reprodukciju zvuka.

Teški tanjur posjeduje troslojnu strukturu koja se sastoji od lima, lijevanog aluminija i prigušne gume, baš kao i na modelu SL-1200G. Optimizacijom prirodne frekvencije svakog sloja eksterne vibracije u potpunosti su neutralizirane čime se korisnicima omogućilo čisto i glatko audio iskustvo.

SP-10R također posjeduje i sklopku za napajanje s ultra-niskom razinom buke koja je u usporedbi s jedinicom za napajanje koja koristi transformator bolja u sprječavanju neželjenih šumećih zvukova i vibracija. Jedinica napajanja odvojena od glavnog tijela gramofona, što također sprječava prijenos neželjenih zvukova na gramofon i čime se postiže oštriji i jasniji zvuk.

Puštanje na tržište

Technics pažljivo radi na puštanju SP-10R u prodaju početkom ljeta iduće godine, a novi gramofon bit će kompatibilan sa sustavima koji koriste modele SP10MK2** (iz 1975. godine) i SP-10MK3 (iz 1981. godina) – dva prethodnika koja su iznimno cijenjena u profesionalnom emitiranju i koja se još uvijek aktivno koriste diljem svijeta. Technics također ima namjeru puštanja u prodaju cijelog sustava baziranog na modelu SP-10R s ručkom i ostalim komponentama.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

SVS proširuje svoj kabelski program s XLR i Optički kabelom

Piše: Darko Brlečić Balansirani XLR kabeli su kabeli koji se koriste u profesionalnoj i studijskoj …