8 kolovoza, 2022 4:11 pm

Starlink Internet uskoro u beta fazi testiranja

SpaceX je aplicirao za Rural Digital Opportunity Fond koji je raspisala federalna komisija za komunikacije u iznosu do 16 milijardi dolara, za razvoj širokopojasnog Interneta u ruralnim sredinama. Cilj fonda je da se obezbedi download brzina od najmanje 25 Mbps za šest miliona domova i kompanija koje nemaju pristup širokopojasnom Internetu.Tokom testiranja, Starlink Internet je razvio brzine od 103 Mbps download i 40.5 Mbps upload, sa maksimalnom latencijom od 19 ms, što su puno bolje vrednosti od satelitskog Interneta i kablovskog Interneta koji nije isplativ da se dovede u ruralne krajeve.

Ovo je prvi korak ka Starlink javnu beta fazu testiranja, jer se privatna beta testiranja već se obavljaju u Kanadi i SAD-u.Kako se broj satelita i zemaljskih stanica bude povećavao, povećavaće se brzine ,dok će se latencija smanjivati. Za leto sledeće godine, najavljuju da će latencija pasti na 16 ms ,ali to neće biti besplatno za korisnike. Oprema za konekciju na Starlink Internet koštaće 499 dolara, mesečna pretplata 99 dolara.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Elon Musk odustao od kupovine Twittera

Vlasnik kompanija  Tesla i SpaceX, najbogatiji čovek na svetu Elon Musk odustao je od kupovine …