19 svibnja, 2024 4:06 pm

Stariji Xperie Z modeli dobivaju Android 6.0.1 Marshmallow

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

z66

Nakon što smo pisali o dolasku Androida 6.0.1 Marshmallow na aktualni Sony Xperia Z5 (Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium), red je da Sony održi svoje obećanje. Ono se odnosi na dolazak Androida 6.0.1 Marshmallow na Sony Xperia Z2, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact modele. Nadogradnja donosi aktualna Android ažuriranja softverskih problema, no i poboljšani način rada same mobilne platforme. Isto tako ovdje ne smijemo zaboraviti na poboljšanu bateriju odnosno njezinu autonomiju rada.

Te na ono što se naziva „Doze“ a dolazi s Androidom 6.0 Marshmallow. Upravo bi „Doze“ zamijenio „STAMINA“ način rada, na svim Android 6.0 Marshmallow modelim. Dok ostaje vidjeti kako že tu „ulogu“ odigrati i na Sony Xperia Z2 te Xperia Z3 modelima. Osim toga Android 6.0.1 Marshmallow donosi i posve novo sučelje „Kamere“, slično onome kakvo smo imali prilike vidjeti pri Recenziranju Sony Xperia Z5 te Sony Xperia Z5 Compact modela, pametnih telefona. Sama nadogradnja dolazi pod oznakom: „23.5.A.0.570“ a ista će biti dostupna kroz Sony PC softversko rješenje kao i kroz OTA način ažuriranja.

https://www.youtube.com/watch?v=wFhmiQfWxr8&nohtml5=False

Za sada je Android 6.0.1 Marshmallow dospio na naveden modele pametnih telefona u Americi, Rusiji, Ukrajni a nadamo se kako će kroz koje vrijeme dospjeti i u naše krajeve. Odnosno najavljeno je kako će Android Marshmallow za Sony Xperia Z2 i Xperia Z3 modele, biti isto tako dostupan na globalnoj razini kao i za aktualnu Sony Xperia Z5 seriju.


Vezani članci:

Samsung Galaxy S7, poimanje “vrha” na Južno Korejski način

Facebook dodaje namjensku karticu videa kao dio velikog redizajna za live-streaming

Samsung Galaxy Note 6 – imati će skener šarenice oka

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

HAKOM-ova konferencija ˝Dan novih tehnologija˝

Andrija Jovićević  Svemirske tehnologije će u narednom desetljeću imati izuzetno snažan utjecaj na rast globalnog …