27 svibnja, 2022 1:02 am

Sretan 60. rođendan KEF

 

Kratka  priča o   KEF -u

Legenda britanske audio scene -KEF ove godine obilježava 60 godina postojanja. Zvučničke konstrukcije iz te kompanije redovito su punile stupce časopisa, ali također su bile značajna  karika u hifi lancu mnogih ljubitelja dobre glazbe. Mnoštvo starije (čitaj  iskusnije) populacije je odrastalo uz male dvostazne monitore iz te produkcije.

Piše : Darko Brlečić

 

KEF je dobio ime po svom izvornom mjestu – Kent Engineering and Foundry in Maidstone – gdje je  razvijao  svoje proizvode, to traje i danas. Raymond Cooke, BBC-jev inženjer je davne 1961 godine svoju ljubav prema glazbi inicirao u obliku pokretanje dizajniranja I proizvodnje zvučničkih sustava.   Tvrtka  KEF je bila pionir rane uporabe sintetičkih materijala,a po njenim tvrdnjama I  prva tvrtka koja je koristila računalnu simulaciju za mjerenja i razvoj performansi zvučnika. Najpoznatije KEF-ove tehnologije su Uni-Q, Uni-Core i Metamaterial Absorption.

S proširenim timom talentiranih inženjera i dizajnera KEF radi na očuvanju svojeg integriteta kao I na proširenju svojih horizonata. Ross Lovegroveom, Michael Young, , Eric Chan, Marcel Wanders svojim znanjem  daju bitnu notu osvježenja u novoj perspektivi dizajniranja proizvoda. U ovoj godišnjici KEF će predstaviti najnaprednije uratke koje je ikada kreirao-proizveo. To bi trebalo biti najavljeno u sljedećim mjesecima. KEF najavljuje pokretanje svoje zasebne zaklade za neopjevane heroje svijeta zvuka kroz razne stipendije, potpore, a sve to povodom nadolazećih generacija talenata. Naravno sve će se raditi kako  bi se promovirala magija visoke vjernosti zvuka.

Godišnja proslava KEF -ovog  60-tog rođendana u  listopadu, postala je Međunarodni mjesec KEF -a (IKM- International KEF Month). Za ovu posebnu godinu, KEF je pripremio šest  zanimljivih popisa za reprodukciju, odabirom kultnih britanskih pjesama koje najbolje predstavljaju svako desetljeće, a koje će biti dostupne za preuzimanje i streaming na Spotify, Tidal i Apple Music servisima. Ovog listopada također će biti prilika za tri ljubitelja glazbe da osvoje jednu od tri nagrade: par LS50 Wireless II plus subwoofer KC62; par LS50 Wireless II; ili par pravih bežičnih slušalica za deaktivaciju pozadinskog  šuma  Mu3. Sudionici  jednostavno trebaju KEF -u reći koje je od šest desetljeća njihovo omiljeno glazbeno razdoblje, koje glazbeno djelo osjećaju da ga najbolje odražava i zašto. Uglavnom, obljetnica za poželjeti…

https://eu.kef.com/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

SVS proširuje svoj kabelski program s XLR i Optički kabelom

Piše: Darko Brlečić Balansirani XLR kabeli su kabeli koji se koriste u profesionalnoj i studijskoj …

Odgovori