30 svibnja, 2024 6:00 pm

T+A SERIES 200

 

Analogna vanjština kombinirana s modernim digitalnim mogućnosti, a sve s njemačkim pedigreom, zvuči jako dobro. Barem na prvi pogled ili na prvo slušanje. Njemačka tvrtka T+A predstavlja seriju 200.

Piše: Darko Brlečić

 

 

T+A SERIJA 200 Serija 200 predstavlja modernu interpretaciju legendarnih MiDi sustava. Počevši s kultnim M-sustavom  iz davnih 1990-ih, a posljednji put nastavljenim Serijom 8, svi su ti sustavi kombinirali i nastavljaju kombinirati vrhunske zvučne performanse s ultra-kompaktnim dizajnom bezvremenske elegancije. MP 200, A 200, DAC 200 i HA 200 utjelovljuju iskustvo u svakom pojedinom području i čine ga pristupačnim posebno kompaktnim sustavima. Kao i svaki T+A uređaj, jedinice serije 200 dizajnirane su na temelju T+A jedinstvene filozofije “bezvremenske redukcije”. Ovaj princip daje svu opremu koja  proizvodi zajednički vizualni  DNK, ne zamagljujući njihove individualne kvalitete. Već je više od dvadeset godina ova filozofija-uz nekoliko iznimaka-početak i kraj svakog procesa projektiranja: jasno ocrtana dvostruka kosa ploča na prednjoj ploči, koja podsjeća na kultne M-sustave iz 1990-ih, dajući uređajima jedinstvenu  karizmu. Precizno postavljene linije i stilski naglasci daju iluziju da su uređaji iz serije 200 manji nego što zapravo jesu. Rebra za hlađenje  i VU- metri  nepogrešiv su pokazatelj potencijalnih performansi jedinica – čak i kad je oprema isključena.

Serija 200 sastoji  se od četiri jedinice. Referentni pretvarač/ pretpojačalo DAC 200 i HA 200 konvertiraju  digitalne podatke u analogne signale i čine srce konfiguracije njihova sustava: izuzetno pretpojačalo i izlazni stupnjevi DAC 200 čine ga idealnom jezgrom klasičnog HiFi sustava sa zvučnicima , dok HA 200 preuzima sličnu ulogu u audiofilskom sustavu slušalica. Zahvaljujući modularnoj vrhunskoj arhitekturi (MHA) MP 200 djeluje kao univerzalna jedinica sposobna isporučiti sve moderne glazbene izvore, od DAB radija do streaminga.

Izlazni stupanj A 200, koji isporučuje snagu od 250 W po kanalu pri impedanciji od  4 ohma, pruža moćne  performanse s vrhunskom linearnošću i izvanrednim izmjerenim vrijednostima. Zahvaljujući primijenjenim naprednim tehnologijama, A 200 može iskoristiti svoje pune performanse bez obzira na opterećenje,

Serija 200 nudi svojevrsni univerzalni pristup tako da sve dizajnirane komponente rade beskompromisno, zahvaljujući  tehnologiji koja odvaja smetnje od puta analognog signala, a to osigurava da glazbeni zapis ostane jasan i precizan. Cijene i dostupnost kod domaćeg uvoznika su nepoznati.

https://www.ta-hifi.de

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

JMGO N1S Ultra 4K Ultimate Edition visoka kvaliteta slike laserskog projektora

  Nedavno je Nuts lansirao niz novih 4K laserskih projektora u tri boje u seriji …