29 studenoga, 2021 12:02 pm

Samsung mjenja poslovne targete za TV ekrane

Južno Korejski, elektronski div Samsung, navodno je izmijenio svoj poslovni plan za ovu godinu i u procesu spuštanja svoje proizvodnje televizora. Za  velike monitorske zaslone (LDM) izvještava da očekuje 48-49 milijuna eura do kraja ove godine, vjerojatno će pasti na oko 44 milijuna i kaže da postoje neki prijedlozi da bi krajnji rezultat mogao biti tako nizak do 42 milijuna. Pomisao je da Samsung želi zadržati svoje proizvode na visokoj vrhunskoj razini tržišta, a također i održavati ili poboljšati margine na svojim prikazima.

Urednik LDM-a Bob Raikes kaže da Samsung nije uspio u pokušaju razvijanja OLED televizora koji bi mogao masovno proizvoditi komercijalno. “Njegove su boje ukopale na jarbol kvantne točkice (QD), a za sada QD LCD. Trenutni QD u tehnologiji pozadinskog osvjetljenja je prilično dobar, ali trebate i dobro pozadinsko osvjetljenje. Sljedeća generacija QD TV-a, s kvantnim točkama na mjestu filtar boja, trebala bi dati tehnologiji veliki poticaj i ima obećanje da će konačno ukloniti jedan od ključnih nedostataka LCD-a, odnosno različite performanse prema gledanju kuta.”

“Čini se da su sumnja među najkvalitetnijim kupcima o životu OLED-a nestala, a stručnjaci i recenzije korisnika vrlo su pozitivni. Činjenica da su Sony i Panasonic također podržali OLED za vrhunske televizore, poslali bi snažan signal na tržište. Obje tvrtke imaju vrlo duboko razumijevanje stvarno vrhunske kvalitete slike “.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Poznati brend Olympus menja ime

Jedan od najpoznatijih brendova digitalnih fotoaparata, Olympus,menja ime i zvaće se OM System. Kompanija OM Digital, u …