28 siječnja, 2022 10:29 am

Cambridge Audio 4K UHD Blu-ray player

Autor: Darko Brlečić

Londonska tvrtka Cambridge Audio  je od svog  osnutka (1968) trudila se ostati vjerna svojim postulatima,na svoj način prezentirati svojevrstan Engleski zvuk (Great British Sound).Svoju vjerodostojnost je prenijela i na video segment. Tako smo svjedoci predstavljanja 4K UHD Blu-ray playera pod imenom CXUHD.

CA CXUHD podržava reprodukciju 4 UHD Blu-ray diskova, a tu je i dodatak u obliku HEVC,H.264, VP9 4K i Hi10P video dekodiranje za korištenje sadržaja s kamera pametnih telefona i similarnih naprava. U kompaniji su se odlučili da u novi uređaj implementiraju visoko-precizni laserski optički čitač koji je veoma pouzdan u radu, vrši analizu pogrešaka kao i njihovu korekciju. Jedna od novijih značajki je ta da novi reproduktor ne posjeduje klasične DAC strujne krugove, nego zasebne interne DAC sklopove u svrhu izbjegavanja raznih smetnji. Naime, novi Blu-ray player ne posjeduje analogne 5.1/7.1 izlazne priključke jer inženjerska ekipa smatra da velik dio AV receivera i pojačala posjeduje solidne performanse po pitanju analogno-digitalne obrade.

CXUHD posjeduje dva seta USB 3.0 priključaka, ethernet konekciju, te integrirani wi-fi za reprodukciju sadržaja s mrežnih uređaja(NAS,računala..). HDR i Dolby Vision su podržani, dok od zvučnih kodeka su podržani DTS-HD Master Audio, Dolby Atmos, DTS.X dok za Dolby True HD je podržan protok podataka. Konektivnost je na visokoj razini: dva HDMI (2.0/1.4) izlazna priključka, jedan HDMI ulazni priključak za spajanje Apple TV, Chromecasta itd.. Cijena z Britansko tržište iznosi 700 funti, dok cijena za ostatak tržišta je još nepoznata.

Info: https://www.cambridgeaudio.com

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Samsung na CES 2022 sajmu predstavio

  Marina Barić Najnovije modele MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizora Tvrtka Samsung Electronics …