28 studenoga, 2020 8:49 am

Samsung je na IFA sajmu predstavlja najsuvremenije proizvode

Uredio: Andrija Jovićević  

 Tvrtka Samsung je na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu održala konferenciju za novinare na kojoj je objasnila svoju predanost razvoju proizvoda i usluga koji će oblikovati sljedeće razdoblje povezanog života. Samsung je pokazao kako nove tehnologije s umjetnom inteligencijom (AI) i internetom stvari (IoT) mogu donijeti veću praktičnost ljudskim životima i ukloniti nepotrebne komplikacije, s ciljem poboljšanja svakodnevnih iskustava, te ponuditi sigurnost i bezbrižnost korištenja.

Samsung je posljednjih mjeseci najavio ulaganja u iznosu od više milijardi dolara kako bi kontinuiranom integracijom napretka u sve tehnologije i usluge korisnicima pružio AI i 5G mrežu. U Samsungovim AI laboratorijima koji se nalaze diljem svijeta, uključujući i nedavno otvoreni na Cambridgeu u Velikoj Britaniji, radit će tisuću renomiranih AI stručnjaka do 2020. godine. Oni će razvijati i dizajnirati AI za korisnike, koja će kontinuirano učiti i unaprjeđivati živote korisnika na još inteligentniji, korisniji i osobniji način.

Nadalje, mrežna infrastruktura sljedeće generacije preduvjet je za buduće razdoblje povezanog života. Kroz aktivnu ulogu u uspostavljanju 5G industrijskih standarda, Samsung je predvodio uvođenje mreža sljedeće generacije, te pred kraj 2018. očekuje predstavljanje  prve svjetske 5G kućne širokopojasne usluge (5G Fixed Wireless Access) u SAD-u.

Pomicanje granica kvalitetom slike s rezolucijom od 8K

Samsung je nastavio s revolucijom vizualne industrije te je na IFA sajmu predstavio novi Q900R QLED 8K s tehnologijom poboljšanja slike na 8K razlučivost pomoću umjetne inteligencije. Samsung QLED 8K TV dostupan je u četiri veličine zaslona, od 65, 75, 82 i 85 inča, te ima nekoliko 8K poboljšanja, uključujući Real 8K Resolution, Q HDR 8K i Quantum Processor 8K.

Realna 8K rezolucija može proizvesti 4.000 NIT vrhunske svjetlosti, što je standard koji se susreće u većini filmskih studija. Q HDR 8K, s HDR10+, pruža savršenu ekspresiju boja za realistične, životne slike. Q900R 8K AI Upscaling, tehnologija razvijena s umjetnom inteligencijom, dizajnirana je kako bi poboljšala kvalitetu slike i zvuka do vrhunske 8K kvalitete, bez obzira na izvornu kvalitetu izvora ili format.

Samsung je također najavio The Wall, vrhunski Micro LED zaslon dizajniran za poslovne ili javne prostore. Sa self-emitting tehnologijom zaslona i modularnim dizajnom, The Wall je potpuno prilagodljiv te korisnici imaju slobodu odlučivanja o tome kako inkorporirati zaslon u svoj prostor.

Uz to, Samsung je predstavio novi 49-inčni model u The Frame liniji, uz „Easy Discovery“ dodatak, čime se korisnicima omogućava jednostavan pristup specijalno obrađenim umjetničkim djelima koja se mogu prikazivati na zaslonu bez potrebe za sortiranjem kroz stotine opcija. Također, internetska trgovina Art’s Art se nastavlja širiti, s više od 850 umjetničkih djela nekih od najpoznatijih svjetskih umjetničkih institucija, uključujući Berlinski državni muzej, Muzej Victoria & Albert i Tate.

Konačno, kvaliteta zvuka i dalje ostaje glavni prioritet, uz uvođenje HW-N950 i HW-N850 premium soundbarova tvrtki Samsung i Harman Kardon. Oba soundbara podržavaju Dolby Atmos i DTS: X kako bi stvorili nevjerojatnu zvučnu okolinu.

Globalno, suvremeni životi kreću se prema dinamičnijim tehnologijama, očekujući od njih da igraju više uloga kod kuće. U skladu s tim trendom, kuhinja postaje središte kuće, a uređaji djeluju kao inteligentni osobni asistenti. U konačnici, ljudi žele preobraziti svoje živote kod kuće. Nadovezujući se na trend, Samsung je zadovoljio potrebe razvoja domova i životnih stilova potrošača s punim nizom najsuvremenijih AI i IoT rješenja.

Uz Family Hub hladnjak, korisnici mogu uživati u povezanom životnom iskustvu kako bi kuhinjski život još više bio prikladan i zadovoljavajući. Koristeći veliki zaslon osjetljiv na dodir kao upravljačku ploču, Family Hub može jednostavno upravljati povezanim uređajima, uključujući uređaje treće strane. Pomoću Bixby i Voice ID korisnici mogu odmah dobiti prilagođene i personalizirane informacije koje su im potrebne, a Family Hub’s Meal Planner pomaže potrošačima planirati jela preporukom receptima koji im najbolje odgovara.

Dual Cook Flex donio je povećanu učinkovitost kuhanja kako bi se zadovoljile različite prehrambene navike i preferencije. S njegovim fleksibilnim vratima i dual-cook funkcijom, korisnici mogu brinuti o potrebama svakog člana obitelji. U Vodiču za kuhanje, korisnici također mogu dobiti preporuke kako koristiti pećnicu ovisno o sastojcima hrane i načinu kuhanja.

Revolucionarna perilica za pranje rublja Quick Drive promijenila je živote ljudi. Quick Drive može oprati rublje u pola vremena bez ugrožavanja performansi pranja, oslobađajući tako vrijeme korisnika. Osim toga, njegov Q-rator sustav za njegu rublja s AI služi kao personalizirani i inteligentni pomoćnik, a Laundry Planner smanjuje potrošnju vremena na pranje rublja, dopuštajući korisnicima da započnu i zaustave pranje rublja prema njihovom rasporedu.

Samsung je na IFA-i također predstavio svoj najmoćniji pametni uređaj do sada – Galaxy Note9. Galaxy Note9 predstavljen je početkom kolovoza u New Yorku i osmišljen za korisnike koji žele najbolje od najboljeg. Dostupan je u dvije inačice, memorijskog kapaciteta 128 odnosno 512GB, s mogućnošću proširenja memorije na jedan terabajt s pomoću microSD kartice. Zahvaljujući bateriji kapaciteta 4000 mAh, korisnicima omogućava razgovore, dopisivanje i igranje igara bez brige o tome da li će ju trebati dopnjavati tijekom dana a pomoću inteligentne kamere korisnicima pomaže da snime savršenu fotografiju, svaki put. S Pen olovka, prepoznatljiv je dio Note serije, sada nudi potpuno drugačiji način korištenja Galaxy Note9. I ona je unaprijeđena te sada uključuje Bluetooth tehnologiju, koja ju pretvara u daljinski upravljač za telefon, tako da je uz svega jedan klik moguće snimiti selfije, upravljati prezentacijama i video-zapisima, čak i kada je telefon udaljen 10 metara.

Galaxy Note9 također je kompatibilan s novim i poboljšanim Samsung DeX-om. Jednostavnim spajanjem HDMI adaptera** na zaslon, Galaxy Note9 donosi korisnicima iskustvo kakvo su do sada imali na svojim osobnim računalima. Ne samo to, Galaxy Note9 nudi maksimalnu produktivnost, bez ugrožavanja sigurnosti, s najopsežnijim značajkama konfiguracije, implementacije i upravljanja na tržištu, zahvaljujući Samsung Knox platformi.

Također, na IFA sajmu predstavljen je novi Galaxy Watch, koji kombinira izgled tradicionalnog sata s pametnom tehnologijom. Poboljšano trajanje baterije na Galaxy Watchu do 80+*** sati eliminira potrebu za čestim punjenjem. Uz dodatak LTE povezanosti, korisnici sada mogu ostati povezani bez povezivanja s pametnim telefonom. Zbog povećanog trenda zdravog življenja, Galaxy Watch ima nove funkcionalnosti, kao što su funkcionalnost za upravljanje stresom, praćenje otkucaja srca, funkcionalnost koja omogućuje praćenje ritma spavanja te vježbama disanja.

Samsungov štand bit će otvoren na drugoj razini City Cubea u Berlinu, od petka, 31. kolovoza, do srijede, 5. rujna.

Izvor: Samsung

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Novi projektor LG CineBeam za gledanja filmova u domu

Najnoviji laserski projektor LG CineBeam 4K UHD (model HU810P) kompanije LG Electronics (LG) osmišljen je …