18 lipnja, 2024 4:32 am

Samsung Galaxy S6 i S6 Edge okusili Android 6.0

Autor: Nino Krstačić

b5

Koji bi to proizvođač pametnih telefona bio drugačiji kada ne bi „podlegnuo“ Android 6.0 Marshmallow „ludilu“. Takav je upravo i Južno Korejski Samsung koji je na svojim aktualnim modelima (Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge) isprobao Beta inačice Android 6.0 Marshmallow mobilne platforme. Kako ne bi sve ostali na pukim riječima i tekstu u nastavku vam dovodimo foto-galeriju.

Sam Android 6.0 Marshmallow nije u suštini drukčiji od aktualnog Androida 5.1.1 Lollipop. Odnosno Samsungov TouchWiz i dalje se izuzetno kvalitetno uklapa u čitavu priču. Android 6.0 na Samsung Galaxy S6 te Samsung Galaxy S6 dovodi izmijenjene načine pretrage, drugačiji prikaz task-managera kao i pojedine aplikacije odnosno zadaće koje se od sada prikazuju na uglađeniji.

Aplikacija „Kamera“ dobila je neke novitete od Galaxy Note 5 modela (kao što je Pro način fotografiranja). Osim navedenog Pro načina fotografiranja, „Kamera“ na Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge dobila je i još pokoji detalj za što kvalitetnije fotografiranje kao i snimanje video-zapisa.

Vezani članak:

Samsung Galaxy S6 Edge (Recenzija)

Osim toga opće animacije Samsung Galaxy S6 te Galaxy S6 Edge pametnih telefon s Androidom 6.0 u odnosu na Lollipop značajno su poboljšanje. Vidljivo je to po animacijama paljenja te isključivanja uređaja (što se moe iščitati i iz pripadajuće foto-galerije).

Još jednom navedimo kako je ovo Beta verzija Androida 6.0 Marshmallow na Samsung Galaxy S6 i Samsung Galaxy S6 Edge modelima, što znači kako isti još uvijek nije pušten u javnost za navedene pametne telefone iz Samsunga. No to bi se uskoro trebalo i desiti.


Vezani članci:

Samsung Galaxy S6 (Recenzija)

Galaxy S6 Edge+ u ružičastoj kombinaciji za Kineze

Samsung Galaxy S6 Mini osvanuo na internetu

 

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Kenwood KR-W8000SCD

Kenwood, proizvođač poznat po pristupačnom HiFi-ju, na tržište donosi svoj novi all-in-one receiver KR-W8000SCD .Iskusniji …