20 svibnja, 2022 4:42 pm

Samsung 80” & QLED TVs

Većina stručnjaka pohvaljuje krajnji rezultat ekoloških emitiranih dioda (OLED) i postaje popularan od strane LG Electronics u Južnoj Koreji.

Samsung Electronics, također sa sjedištem u Južnoj Koreji, podržava suparničku tehnologiju, kvantna točkasta emiterska dioda (QLED) i uskoro će izdati novu paletu zaslona veličine veće od 80 inča, a prvi je put taj elektronički div pokušao je opskrbu velikih televizora na masovnom tržištu (osim posebnih “jednokratnih” 100 “zaslona za sajmove).
Samsung je u intervjuu korejskom pressu 4. lipnja rekao da će novi setovi biti jeftiniji od suparničkih OLED zaslona. Trenutno se Samsung usredotočuje na 55 “i 65” setove koji su novi  za mnoge kupce. Samsungov 75-inčni QLED prodavao se za  oko 9850 dolara, a rekao je da je oko 30 posto jeftinije od konkurentskih LG OLED televizora sličnih veličina.

Samsung kaže da je 80+ televizor sada moguć zahvaljujući poboljšanom produktivnosti i učinkovitosti u proizvodnom procesu.

Tehnološki analitičari često su izvijesćavali da prosječna veličina TV-a koja se sada kupuje prelazi 40 “i da su trendovi za prosječnu veličinu više od 44” do 2020. godine. Kineski kupci obično kupuju zaslone veće od 45 “i njihov uzorak očekuje se da će kupnja prosječno više od 50 “do 2020. Ove godine globalna ponuda većeg formata – 50” i više – očekuje se za više od 50 posto globalnog tržišta televizije.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

SVS proširuje svoj kabelski program s XLR i Optički kabelom

Piše: Darko Brlečić Balansirani XLR kabeli su kabeli koji se koriste u profesionalnoj i studijskoj …