22 listopada, 2021 10:15 pm

ROTEL MICHI

Ponovno rođenje

Darko Brlečić

Dobri poznavatelji stereo prilika na ovom području znaju da je Rotel starosjedioc jednako kao Yamaha i Marantz. Doduše, ti uređaji su se  kupovali preko konsignacije, dok danas je to puno jednostavnije i bez popratnog stresa. Rotel je ovdje poznat po iznimnoj kvaliteti stereo pojačala i raznih kombinacija, a kasnije je svoju slavu proširio sve  popularnijim receiverima i pojačalima za kućna kina. Posebnu pažnju je Rotel privukao kada je 90-tih godina prošlog stoljeća predstavio svoju MICHI seriju (pretpojačala, pojačala snage). Ta serija je nudila maksimalnu kvalitetu izrade, zasebnu topologiju i visoku razinu audio kvalitete. U tom periodu tadašnja izvedba MICHI serije je pobrala hvalospjeve, ali nije se dugo zadržala na tržištu. Zato 26 godina kasnije stvorili su se novi uvjeti za tzv. high-end iskorak. Rotel je ponovo predstavio MICHI seriju koja se sastoji od tri zasebna uređaja (pretpojačalo, stereo pojačalo snage i mono-blok).

Michi P5 je pretpojačalo koje vrši obradu zvuka uz dodatak analognih i digitalnih izvora.

Dual AKM 32-bitni DAC-sklopovi hrane pretpojačalo koje radi u režimu A klase,  osiguravajući detalje, točnost i najveću moguću glazbenu vjernost, istovremeno održavajući ključni ritam i vremenski raspon za sve glazbene žanrove, bez obzira na  stil slušanja. Ovi sklopovi podržani su nizom od 17 neovisnih regulatora napona pogonjenih iz 2 prilagođena i tvornički ugrađena toroidna transformatora s kondenzatorima za zaglađivanje s niskim ESR-om, koji isporučuju struju do svih kritičnih strujnih krugova. Opremljenost je na visokoj razini. Tako ovo pretpojačalo posjeduje XLR ulazne i izlazne priključke, digitalne priključke, te Bluetooth bežičnu poveznicu. Michi P5 posjeduje  tehnologiju MQA (Master Quality Authentication) koja vam omogućuje reprodukciju MQA audio datoteka i streamova, isporučujući zvuk izvornog master zapisa.

Stereo pojačalo Michi S5 svojim fizičkim izgledom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Masivno metalno kućište je pravi primjer elegantnog industrijskog dizajna. Na sredini prednje plohe se nalazi zaslon u boji s mogućnošću prikaza trenutnog rada pojačala. Stereo pojačalo je dizajnirano kao dvostruki mono blok s režimom rada u visokoj AB klasi.

Ugrađena dva toroidna transformatora (2×2.200 VA) u suradnji s 32 izlazna tranzistora omogućuju nesmetanu isporuku snage od nemalih 500 watta pri impedanciji od 8 Ohma odnosno 800 watta pri impedanciji od 4 Ohma. Dostatno za pokretanje kompleksnih zvučničkih konstrukcija. Stražnjom stranom dominiraju dva seta rodijumskih zvučničkih terminala za prihvat kabela većeg presjeka.

Mono blok Michi M8 djeli isti dizajn i arhitekturu kao i stereo iteracija. Doduše zaslon koji se nalazi na prednjoj plohi je nešto manji, ali je također informativan. Na tom zaslonu se prikazuje trenutna snaga i analiza spektra. Toroidno napajanje u kombinaciji s 4 moćna kondnezatora i 32 izlazna tranzistora omogućuje snagu od nemalih 1080 watta pri impedanciji od 8 Ohma odnosno 1800 watta pri impedanciji od 4 ohma, u režimu rada AB klase. Zaista mnogo snage za ekstremne uvjete kod bass sekcije. Pojačalo posjeduje XLR i RCA ulazne priključke, te  dva seta Michi zvučničkih terminala za prihvat kabela većeg presjeka. Masa ovog pojačala je nemalih 59kg.

http://www.rotel.com/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Lenco L-92WA L-3089 gramofoni

    Povodom 75. obljetnice, Švicarska tvrtka Lenco je predstavila dva nova modela gramofona, te …