22 listopada, 2021 8:17 pm

Rai HD kanali emitovaće FTA na 13E

Neki HD programi italijanskog javnog servisa Rai uskoro će moći da se gledaju sa satelita Eutelsat Hot Bird (13°E) bez ikakvih pristupnih kartica,preciznije rečeno emitovaće nekodirano (FTA)Sabrina Eleuteri, menadžerka Rai Com za međunarodne poslove (Rai Com S.p.A.) potvrdio je da će tokom prvog kvartala 2020. dekodirati kanali Rai 1 HD, Rai 2 HD, Rai 3 HD, Rai Storia HD i Rai News24 HD na 13°E.U isto vreme, Rai će te kanale učiniti dostupnim svim evropskim operaterima u Evropi koji su zainteresovani za distribuciju Rai kanala. Iako mogu da odluče da distribuiraju samo Rai 1 HD ili sve.Počev od druge polovine sledeće godine, ovi kanali će postepeno biti lokalizovani na različitim jezicima.

„2020. godine doći će do značajne reorganizacije Rai kanala u inostranstvu, Rai će imati još više međunarodnih emitera. Takođe ćemo bliže sarađivati sa stranim pretplatnim operaterima poput Canal + i Netflix, a kojima ćemo ponuditi ekskluzivni sadržaj u obliku originalnih produkcija poput serijala, dokumentarnih filmova ili muzičkih emisija “, rekla je Sabrina Eleuteri.Treba napomenuti da će HD kanali na italijanskom i engleskom jeziku biti na satelitu Eutelsat Hot Birdna (13°E).Rai trenutno distribuira HD verzije programa u kodiranom obliku. Neke stanice Rai mogu da emituju u klasičnoj SD rezoluciji. Zbog ograničenja prava na emitovanje, neki programi na Rai FTA programima mogu biti kodirani i dostupni samo korisnicima sa TivuSat karticama.Distribucija Rai programi za italijanske zemaljske predajnike (DVB-T) ide FTA preko satelita Eutelsat 5W (5°W) sa prijemnikom koji podržava multistream .

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Turski kanal Lider TV uskoro na satelitu Turksat 42E

Regionalna televizijska stanica Lider TV iz Turske uskoro počinje emitovati za  Evropu u zapadnom snopu …