27 listopada, 2021 11:34 pm

Q ACTIVE 400

Piše: Darko Brlečić

Q Acoustics lansirao svoje prve samostojeće aktivne zvučnike – Q Active 400.

Q Active 400 dizajnirani su da funkcioniraju kao cjeloviti sustav koji može reproducirati glazbu iz bilo kojeg izvora – poput TV-a, pametnih uređaja, laptopa kao i sve popularnijih Bluetooth gramofona.

Sustav BMR (Balance Mode Radiator)  koristan je za široku disperziju, a tu su dodana dva 4,5-inčna subwoofera sa stražnjim tzv. otvorom . Unutrašnja konstrukcija omogućuje neutralizaciju unutarnjih stojnih valova sa svrhom dobijanja čišćeg zvuka i preciznijih dubokih tonova. Također za bolju i tečniju reprodukciju u kabinet su dodana još po dva pojačala, ukupno ih je osam, što tvori snagu od 440 watta.

Posebni kontroler zvan -Contro Hub je konfiguriran za ugrađeni Chromecast, te za Amazon Alexu. Hub služi za povezivanje s računalnom mrežom putem Etherneta ili Wi-Fi poveznice. Naravno Bluetooth, Roon, Spotify Connect se podrazumijevaju. Control Hub posjeduje opciju žičane povezivosti preko HDMI konekcije, optički ulazni priključak,klasičan RCA analogni ulaz i izlazni priključak za dodatni subwoofer.

Q Active 400 podržavaju zvuk visoke rezolucije do 32bit/192kHz. Dolaze u dvije izvedbe : mat bijeloj i mat crnoj boji. Cijena i dostupnost kod domaćeg uvoznika su nepoznati.

https://www.qacoustics.co.uk/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Nick Mason’s Saucerful of Secrets

 Pink Floyd , odnosno rani radovi tog kultnog benda doživljavaju novi procvat. Prvo i najbitnije …

Jedan komentar

  1. Sviđalo se to nekome ili ne, aktivni zvučnici polako ali sigurno postaju novi vih hifi opreme..