4 lipnja, 2023 2:38 am

Posjetite XPG i ADATA-u na sajmu CES 2022

Andrija Jovićević

XPG će na događanju CES 2022 pokazati najnoviju širinu i dubinu svog portfelja

XPG u Las Vegasu, tijekom sajma CES 2022 (od 5. do 8. siječnja). Pod temom „Dawn of a New Xtreme“ (Osvit novih ekstremnih performansi uz Xtreme) predstavit će najnovije proizvode robnih marki XPG i ADATA, uključujući igraće sustave, periferiju, dodatnu opremu i komponente kao što su najnovija DDR5 memorija, PCIe 5.0 SSD-ovi i najnovije revolucionarno napajanje Platinum. Štand će biti u hotelu Venetian, dvorana Titian, br. 2202.

Performanse SSD-a i DRAM-a nove generacije

XPG i ADATA spremaju se predstaviti igračima i drugim korisnicima performanse nove generacije kroz svoje najnovije PCIe Gen5x 4 SSD-ove i DDR5 DRAM. Na štandu će posjetitelji moći prvi put vidjeti XPG LANCER RGB DDR5 i CASTER RGB DDR5 koji nude performanse visoke razine do 6000 MT/s i 7000 MT/s. Bit će izložena i ADATA-ina DDR5-4800 U/SO/R-DIMM memorija industrijske razine s ECC-om i PMIC-om na istom čipu.

Uz to, na štandu će posebne zvijezde biti dva prototipa ADATA PCIe Gen5x 4 SSD-a. Među njima je „Project Nighthawk“ s kontrolerom Silicon Motion SM2508 koji može ponuditi performanse sekvencijalnog čitanja/pisanja do 14/12 GB/s te „Project Blackbird“ s kontrolerom InnoGrit IG5666 i performansama čitanja/pisanja 14/10 GB/s. Oba su SSD-a kapaciteta do 8 TB. Moći će se vidjeti i ADATA-in novi USB4 vanjski SSD Elite SE920. Taj vanjski SSD nudi brzinu prijenosa do 40 Gb/s i opremljen je vlastitim hladnjakom s ugrađenim ventilatorom.

Temelji za izgradnju ubojitog PC-ja za igranje

Podizanje vašeg stroja do još ekstremnijih performansi zahtijeva još više snage. Nakon uspjeha napajanja XPG CORE REACTOR sa zlatnim certifikatom, CES će biti savršeno okruženje za predstavljanje najnovijeg i najsnažnijeg napajanja dosad – XPG CYBERCORE. Radi se o napajanju s platinastim i Cybenetics certifikatom koje je spremno odgovoriti na izazove performansi gladnih snage novih središnjih i grafičkih procesora u svojim konfiguracijama od 1000 W i 1300 W. S premium ventilatorima XPG VENTO PRO konstruiranim u suradnji s tvrtkom Nidec, napajanje XPG CYBERCORE obećava da će učiniti XPG jednim od najboljih proizvođača napajanja u segmentu.

XPG će prvi put predstaviti i prototip XPG BATTLECRUISER PRO – super ATX full-tower kućište s površinama od kaljenog stakla sa sve četiri strane, ventilatorom čiji se rad može prilagoditi putem softvera i ugrađenom kontrolom za upravljanje svjetlom.

Predstavljanje komponenti zaokružit će najnoviji AIO tekući hladnjak iz linije LEVANTE – model XPG LEVANTE PRO. On ima istaknut okrugli LCD zaslon koji se može posve prilagoditi pomoću softverskog ekosustava XPG PRIME, opremljen je najnovijim rješenjem za hlađenje tekućinom tvrtke ASETEK i ventilatorima XPG VENTO PRO 120 PWM visoke kvalitete.

Maksimalna kontrola s najnovijom XPG-ovom periferijom i dodatnom opremom

Na XPG-ovu štandu bit će predstavljena cijela XPG-ova linija periferije za igranje. Među ostalim, XPG predstavlja seriju novih miševa za igranje ALPHA s posve iznova osmišljenom ergonomijom i optičkim senzorom visokih performansi PIXART PAW3335. Ta serija obuhvaća bežičnu verziju s mogućnošću povezivanja na 2,4 GHz pri igranju ili putem standardnog Bluetootha za svakodnevnu upotrebu, a dostupna je i žična verzija. Svi proizvodi kompatibilni su sa softverskim ekosustavom XPG Prime.

XPG će posjetiteljima omogućiti da na trenutak uhvate i najnoviji konceptni proizvod naziva XPG VAULT – žični USB-C miš koji želi biti „biblioteka igara u vašem dlanu“. Aktualni prototip može integrirati do 1 TB Solid State memorije brzine 985 MB/s i softver Gaming Launcher koji će učiniti vašu biblioteku igara praktično prenosivom i donijeti višu razinu integracije igara sa softverskim ekosustavom XPG Prime.

Uživajte u igrama i produktivnosti uz cjelovitu ponudu sustava za igranje

Na štandu će biti izložena XPG-ova kompletna ponuda prijenosnih računala, uključujući nagrađivani prijenosnik XPG XENIA 15 KC sa zaslonom dijagonale 15,6 inča. Taj je uređaj rezultat dizajnerske suradnje XPG-a i Intela, pa tako ima procesor Intel® 11th Gen Core™ i7 11800H i grafičku karticu NVIDIA® RTX 3070. Za vrhunsku stabilnost i performanse to je prijenosno računalo opremljeno termalnim sučeljem od tekućeg metala, PCIe Gen4 SSD-om XPG GAMMIX S70 kapaciteta 1 TB i s 32 GB (2 x 16 GB) DDR4 3200-megahercne visokoperformansne XPG memorije. Među drugim su sustavima koji će biti izloženi na sajmu 15,6-inčni lifestyle ultraprijenosnik XPG XENIA Xe utemeljen na Intelovoj platformi/standardu EVO™ i iznenađujuće lagan lifestyle ultraprijenosnik XPG XENIA 14 s tankim kućištem od magnezijeve slitine mase svega 970 g, što ga čini najlakšim prijenosnim računalom tih dimenzija.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

YouTube Music uvodi praćenje teksta pesme

Platforma You Tube Music uvodi novu opciju praćenje tekstova  pesama. Time je napravila iskorak za …