30 svibnja, 2024 5:45 pm

Platforma D-Smart ostala bez prenosa Formule 1

Televizijski kanali S Sport i S Sport2 , u vlasništvu Saran Grubu , nisu dogovorili saradnju sa turskom satelitskom platformom D-Smart . Nakon isteka ugovora obee strane su se odlučile za prekid saradnje ,najviše su na gubitku pretplatnici koji su izgubili pristup sportskim događajima kao što su trke Formule 1 , fudbalske utakmice italijanske Serije A i španske La Liga . Najviše su izgubili oni koji su produžili pretplatu na D-Smart upravo zbog sportskih kanala.Operater platforme D-Smart uklonio je kanale bez prethodne najave  9. septembra 2022.
Zvanično saopštenje grupacije Saran Grubu:
————————————————————-
 Sa žaljenjem dajemo informaciju da od 9. septembra  na D-Smart platformi nećete moći gledati naše S Sport i S Sport2 kanale koji omogućavaju pristup najvažnijim sportskim događajima na svetu.Naš ugovor sa D-Smart platformom je istekao. Naši kanali više neće moći raditi na platformi zbog nemogućnosti dogovora o komercijalnim uslovima. Zahvaljujemo se svim ljubiteljima sporta koji su pratili S Sport kanale putem D-Smarti što ste sa nama više od 5 godina. Radujemo se danu kada ćemo se ponovo sresti.Na S Sport se može dodatno pretplatiti putem aplikacije S Sport Plus kao i na KabloTV , TV+ i Tivibu . Emiter je još uvek spreman za prikazivanje svetskih sportskih događaja ljubiteljima sporta, posebno Turkish Airlines EuroLeague , LaLiga , Serie A , Formula 1 , NBA , MotoGP , NFL i UFC . D-Smart pruža pay-TV usluge sa satelita Türksat 3A/4A (42°E) . S Sport i S Sport2 kanali su emitovali na  frekvenciji 12,188 /V ,SR: 27500, FEC: 5/6; DVB-S2 / 8PSK sa Irdeto i VideoGuard enkripcijom. Obe stanice su zamenjene informativnom tablom o isključenju iz ponude zbog isteka ugovora.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Sky Italia produžila ugovor na Premier League

Sky Italia produžila je ugovor o pravima na emitovanje engleske Premier League za još tri …