13 kolovoza, 2022 10:56 pm

Pink Floyd Animals 2018 Remix dostupan 2022

Piše: Darko Brlečić

Kultni album grupe Pink Floyd – Animals doživio je 2018 remix, da bi 4 godine kasnije postao dostupan u 5.1 izdanju.

Animals je deseti studijski album Pink Floyda, izvorno objavljen u siječnju 1977. Sniman je u Britannia Row studiju benda u Londonu tijekom 1976. i početkom 1977., a producirao ga je sam bend. Uspješan album dosegao je 2. mjesto u Ujedinjenom Kraljevstvu i 3. mjesto u SAD-u, te se smatra jednim od najboljih radova benda. Album su snimili članovi benda David Gilmour, Nick Mason, Roger Waters i Richard Wright.

Animals je konceptualni album koji se fokusira na društveno-političke uvjete Britanije sredinom 1970-ih i bio je promjena u odnosu na stil ranijeg rada benda. Album je razvijen od zbirke nepovezanih pjesama u koncept koji opisuje očito socijalno i moralno propadanje društva, uspoređujući ljudsko stanje sa stanjem životinja. Uzimajući inspiraciju iz Životinjske farme Georgea Orwella, album prikazuje različite klase ljudi kao životinje sa svinjama koje su na vrhu društvenog lanca, spuštajući se do ovaca kao bezumnog stada koje slijedi ono što im se kaže, sa psima kao poslovnim šefovima debljajući se na novcu i moći koju imaju nad onim drugim. Iako je prošlo mnogo vremena od 1977., narativ albuma i danas odjekuje jer današnja društveno-gospodarska situacija odražava momente  tog vremena, a vjerojatno i više od toga. Ilustracija  ovog albuma je ponovno osmišljena za ovo izdanje. Za ovo izdanje, omot je redizajniran od strane Stormovog Hipgnosis partnera Aubreyja ‘Po’ Powella. Izrađajući sasvim  nove snimke zgrade kako je izgledala tijekom nedavnih radova na prenamjeni, Po je eksperimentirao s novim kutovima i stvorio neke upečatljive nove kutove gledanja na klasični original koji je svojedobno djelovao van vremena.

Album Pink Floyd Animals 2018 Remix bit će dostupan  na vinylu, CD-u, SACD-u, Blu ray izdanju od 16.rujan 2022, dok Deluxe izdanje bit će dostupno od 7.listopada 2022 godine.

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

FiiO M17

Piše: Darko Brlečić Zvuk u manjem pakiranju bez gubitka kvalitete, te po mogućnosti da se …

Odgovori