21 svibnja, 2024 12:34 am

„Paint“ se prilagođava Windowsima 10

Autor: Nino Krstačić

pp3

Velika većina vas, zasigurno od svojih početaka korištenja računalom a samim time i Windowsima, izuzetno dobro zna što je Paint. Paint ili na hrvatski Bojanje, nije ništa drugo doli aplikacija crtanja na Windows platformi. Možemo slobodno reći kako se Paint prvi puta u Windowsima pojavio pri inačici Windowsa 95, dok je svakom idućom inačicom isti dodatno i nadograđivan te samim time poboljšavan. Posljednje inačice Windowsa poput Windowsa 8/8.1 te sada aktualnog Windowsa 10, donosi Paint onakvim kakvim ga znamo i od prije, te nam je svima i poznat. No ovo što je tim okupljen ovo razvoja te daljnjeg unaprijeđena Windowsa 10 odlučio napraviti Paint „dodatku“ za Windowse, posve je nešto drugačije. Naime znamo kako Windows 10 donosi Paint kad se u serach kutak izbornika Start upiše Paint ili Bojanje, dobiti ćemo „program“ s kojim crtamo, izrezujemo itd, no Windows 10 donosi posve samostalnu Paint aplikaciju.

https://www.youtube.com/watch?v=o6TfhWY6WoI

Ona će biti pri sposobnosti između ostalog izrađivati i 3D nacrte za 3D ispis kao i kvalitetnije prikazivanje te izradu pa i doradu 2D elemenata. Osim ovoga važno je napomenuti kako će Paint aplikacija za Windows 10 dobiti i svoju inačicu za Microsoft Surface. U nastavku vam donosimo nekoliko fotografije koje prikazuje na koji će to način funkcionirati Paint aplikacija pri Windows 10 operativnom sustavu. Dok o datumu dolaska ne znamo još ništa, već će Microsoft krajem ovog mjeseca u New Yorku održati konferenciju, gdje se nadamo kako ćemo doznati koju informaciju više, što svakako ne bi bilo na odmet.


Vezani članci:

Apple došao na kraj 3,5mm “problemu” kompatibilnosti

Eurosport sa zvijezdom zimskih sportova

Facebook Messenger “kopirati će” Snapchat

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

AGON by AOC širi svoju novu G4 gaming seriju

Piše: Darko Brlečić AGON by AOC – jedan od vodećih svjetskih brendova gaming monitora i …