18 travnja, 2024 5:02 pm

Apple došao na kraj 3,5mm „problemu“ kompatibilnosti

Autor: Nino Krstačić

ii3

Svima nam je dobro poznato kako je dolaskom na tržište aktualne inačice iPhone 7 / 7 Plus modela, tvrtka Apple odlučila „odustati“ od 3,5mm priključka za slušalice. Nije samo problem što se putem navedenog priključka slušalice koriste od strane interakcije korisnika već i ostali gadgeti, poput zvučnika, pa i nekih omanjih te više poznatih audio gadgeta. Čini se kako je to ipak Appleu došlo do glave te ja na neki način odlučio stati tom problemu na kraj. Naime tvrtka će uskoro na tržište pustiti dodatak koji se može zasebno kupiti a namijenjen je upravo iPhone 7 / 7 Plus modelima pametnih telefona.

ff

Nije to ništa inovativno, već se radi o priključku koji s jedne svoje strane ima Lightning konektor (koji se spaja na iPhone 7 model), dok s druge strane dolazi klasičan i svima dobro poznati 3,5mm utor. Pripadajuća cijena ovog dodatka biti će 9$ (što i nije nešto mnogo) ali sigurni smo kako će svim iPhone 7 / 7 Plus vlasnicima svakako i biti od koristi. Dodatna istraživanja koja se provode dokazuju kako kvaliteta zvuka dolazi pri neznatnoj lošijoj izvedbi (što je i razumljivo) ali sigurni smo kako većini korisnika to i neće biti neki problem. Nadamo se samo kako će isti ubrzo dospjeti i na naše tržište.

ff1


Vezani članci:

Idealno rješenje za zaštitu računala od napada hakera

Sharp predstavlja prvi svjetski 8K satelitski prijemnik

LG donosi jednotavnu opciju plaćanja na svoje pametne televizore

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Kineski zakonodavac poziva na veće napore u tehnologiji sučelja mozak-računalo

Kineski nacionalni zakonodavac pozvao je na veći napredak u tehnologiji implantabilnog sučelja mozak-računalo (BCI), kako …