23 srpnja, 2024 11:33 pm

Facebook Messenger „kopirati će“ Snapchat

Autor: Nino Krstačić

mm3

Sigurni smo kako velika većina naših čitatelja koristi Snapchat pa i Facebook Messenger, servise za Internet komunikaciju. Upravo će jedan od njih u skorašnje vrijeme kopirati pokoju značajku i mogućnost ovog drugog. No da malo pobliže razjasnimo o čemu je zapravo ovdje riječ, kažimo kako su čelnici „Facebooka“ naveli da će njihova Messenger usluga u pobliže vrijeme dobiti „elemente“ svima dobro poznatog te popularnog „Snapchat“ servisa.

Facebook Messenger “slično” kao i Snapchat

Prisjetimo se kako se nedavno „Instagram“ odlučio na uvođenje sličnih značajki, no one baš i nisu „urodile plodom“. Dok će sada Messenger to na svoj specifičan način pokušati jednostavno ispraviti i poboljšati.

fb1

U Poljskoj je pri Messengeru dospjela nova značajka gdje svatko od korisnika može postavljati fotografije, odnosno ostali Facebook prijatelji mogu vidjeti te fotografije i video-zapise. Glavnina toga jest da se navedeni sadržaj samostalno briše nakon isteka 24 sata, baš upravo kao i kod Snapchat usluge. Kažemo kako je cijeli koncept tek u fazi razvoja te je za sada jedino u Poljskoj ova mogućnost Facebook Messengera i prikazana. Možda zato što je ondje najveći postotak korisnika Snapchat servisa po državama, pa se upravo s tim razlogom Facebook odlučio za konkurentnost. Dok su već sada mnogi zagovornici Snapchata započeli s oglašavanjem kako ova nadolazeća značajka Messengera nema budućnost. Oni koji vjeruju u Facebook društvenu mrežu, to svakako žestoko i opovrgavaju. Dok ćemo mi kao i ostali sačekati da ista novina dospije i kod nas, te ćemo nakon toga nešto s time i imati više i reći, pa iako to bilo i samo mišljenje, tko će li ga znati.fb2


Vezani članci:

Hrvati “navučeni” na digitalizaciju: žele mobilno plaćanje i autentifikaciju otiskom prsta

Windows 10 upravo je ono što je Microsoft i tražio

Prve 1-terabajtne SDXC kartice na svijetu

 

 

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Tajvanski dobavljači tehnologije napreduju na AI poslužiteljima zbog velikog rasta u lipnju

Prema podacima koje je prikupio Nikkei, vodeći tajvanski dobavljači čipova i tehnoloških uređaja bilježe snažan …