30 rujna, 2023 9:49 pm

Osnivač TCL-a poziva na veće napore prema tehnološkim inovacijama

 Potrebni su veći napori za promicanje tehnoloških inovacija i povećanje ulaganja kapitala u istraživanje i razvoj kako bi se ubrzala transformacija i nadogradnja tradicionalne proizvodne industrije, rekao je Li Dongsheng, osnivač i predsjednik TCL Technology Group Corp., proizvođača potrošačke elektronike.

Piše: Darko Brlečić

Napominjući da je visokotehnološki proizvodni sektor postao važan pokretač kineskog gospodarskog rasta, Li je pozvao kineska poduzeća da kontinuirano udružuju više resursa u domaće istraživanje i razvoj, postižu otkrića u ključnim tehnologijama i jačaju samostalne inovacijske kapacitete. Li je to izjavio na 14. godišnjem sastanku novih prvaka, također poznatom kao Ljetni forum u Davosu, u Tianjinu u srijedu.

 “Kineski proizvođači trebali bi prijeći s izvoza proizvoda na izvoz industrijskih kapaciteta, pojačavajući lokalizirane operacije u inozemstvu i ubrzavajući svoje izglede na prekomorskim tržištima, kako bi se nosili s promjenama u globalnom gospodarskom krajoliku i rastućim trgovinskim protekcionizmom”, rekao je Li. Trenutačno TCL pojačava napore u jačanju svojih kapaciteta u globalnim operacijama, s ključnim fokusom na tri osnovna poslovna segmenta koji pokrivaju inteligentne terminale, poluvodičke zaslone i nove energetske fotonaponske sisteme. Nadalje, tvrtka će više ulagati u izgradnju zelenih tvornica, proizvodnju ekološki prihvatljivijih proizvoda i širenje svoje prisutnosti u zelenim industrijama, kao što je proizvodnja novih energetskih fotonaponskih materijala, dodao je Li.

https://www.tcl.com/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Razvoj iz Rusije povećat će svjetlinu i vijek trajanja modernih zaslona

Novi pristup stvaranju LED dioda predložili su znanstvenici s državnog sveučilišta Khakass. N.F.Katanova (KhSU) – …

Odgovori