20 listopada, 2021 8:59 am

Novi standard za kućno kino

Autor: Darko Brlečić

Tvrtka OPPO već duže vrijeme je sinonim za vrhunske univerzalne Blu ray reproduktore i D/A pretvarače. Najnoviji uradak se zove UDP-203 4K UHD Blu-ray reproduktor. Novi uređaj je plod razvojnog dizajna zadnjih deset godina.Taj razvoj se manifestirao u vrhunskim soničnim i video dosezima kod Blu ray uređaja. Kako proizvođač navodi- novi Blu ray reproduktor je svojevrsna finalna  nadogradnja na moderne 4 UHD televizore i sustave kućnih kina.

Tehnologija obrade slike je bazirana na implementiranom MediaTek čipsetu, dekoderu SoC – s četvero jezgrenom OP8591 sklopovlju koji nudi najnaprednije performanse dekodiranja i obrade slike za 4K UHD i DVD zapise. Za vrhunsku reprodukciju zvuka zaslužno je sklopovlje složeno oko 32-bitnog AKM  D/A pretvarača, AK4458VN čipseta s 8-kanalnim D/A konverterom s podrškom za formate 32bitni/192kHz PCM i multikanalne DSD64/DSD128 datoteke.

OPPO UDP-203 posjeduje optimizirani laserski mehanizam razvijen u vlastitom laboratoriju. Njegova izvedba omogućuje brzo učitavanje diska, kompatibilnost sa širokim rasponom optičkih medija, kao i otkrivanje i brza reakcija kod ispravljanja pogrešaka za što bolju i precizniju reprodukciju audio/video zapisa.Ono što posebno veseli je mogućnost uključivanja HDR funkcije u svrhu dobivanja proširenog raspona boje, te se to odnosi i na starije HD snimke. UDP-203 posjeduje mogućnost  dizanja niže rezolucije na višu – 4Kx2K kod 50/60Hz s kompatibilnim zaslonom, to je četiri  puta više nego na 1080p Blu-ray disku. Kompletan uređaj je smješten u kućište od brušenog aluminija s posebnom metalnom šasijom. To je samo nastavak tradicije iz prethodnih OPPO univerzalnih reproduktora.

OPPO UDP-203 reproducira DVD,DVD-Audio, SACD, CD i High-res Audio.Navedeno će posebno cijeniti audiofili koji traže vrhunski sonični univerzalni player. Opremljenost novog univerzalca je na visokoj razini. Tako tu nalazimo dva HDMI 2.0 priključka, dva USB 3.0 priključka, 7.1/5./stereo analogne izlazne priključke, dostatno za sve vrste povezivanja.

Cijena ovog uređaja iznosi 549 dolara.

Info: www.oppodigital.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

T+A SERIES 200

  Analogna vanjština kombinirana s modernim digitalnim mogućnosti, a sve s njemačkim pedigreom, zvuči jako …