24 listopada, 2021 5:08 pm

5 stvari koje niste znali da Vaš tablet može

1. Pretvoriti svoj tablet u daljinski upravljač

Ok,ovo ste možda i znali. S pravim programom i ako je pravilno podešen možete u potpunosti zamijeniti daljinski upravljač tabletom. Većina tableta dizajnirana je vodeći se upravo tom idejom multifunkcionalnosti pa tako Galaxy Tab, na primjer, ima ugrađen niz IC senzora koji se mogu koristiti kao daljinski. Nažalost uz svu tehnologiju još uvijek morate usmjeriti senzore u TV baš kao i sa starim upravljačem. IPad i neki drugi tableti nemaju IC predajnik, ali možete kupiti vanjski odašiljač koji se montira na audio priključak, baš kao i slušalice.
Postoji i sofisticiraniji način kontrole prijamnika u Vašem domu. Možete uložiti recimo u Home Hub ili Bluemoo koji su dizajnirani da Vaš tablet ili smartphone pretvore u daljinski upravljač, i to ne samo za TV,već bilo koji Bluetooth gadget u svom domu, uključujući i zvučnike, pametne žarulje i slično. A što je najbolje ne morate usmjeravati tablet prema njima,bitno je samo da ste unutar Bluetooth dometa.

 

2.Koristiti računalo uz pomoć tableta

Računala su dvosjekli mač: ona su močna i imaju velike ekrane, ali zahtjevaju da sjedite na jednom mjestu. Što se događa kada ste na putu, a Vi trebate zgrabiti neke datoteke koje su na radnoj površini kod kuće Vašeg računala ili u uredu?
To nije nikakav problem ako na tabletu i na PC-u imate instaliran Splashtop Streamer Software. Program je veoma jednostavan za upotrebu i potrebno je samo instalirati ga na PC i na tablet,prijaviti se i sinkronizirati uređaje.
Na taj način možete ležati na plaži i bez problema dohvatiti datoteke sa poslovnog računala.

Aplikacija košta svega 9,99$ a godišnja pretplata je 16,99$ što je sasvim prihvatljiva cijena ako puno putujete i treba Vam ovakva aplikacija.

 

3. Bežični prijenos datoteka na računalo

Jeste li ikada pokušali poslati neku datoteku putem e-maila i datoteka je prevelika za slanje?
Postoji i bolji način prijenosa datoteka. Apple AirDrop je zanimljiva značajka koja Vam omogućuje jednostavno premještanje datoteka između obližnjih desktop Mac i iOS naprava kao što su iPad, iPhone ili iPod touch. To je brz i jednostavan način za prijenos datoteka s iOS gadgeta na Mac putem Bluetooth veze.

Da se nebi osjećali zapostavljeno i Android korisnici imaju istu takvu mogućnost u vidu aplikacije Airmore. Pomoću aplikacije možete dijeliti glazbu,fotografije,videozapise pa čak i poruke sa svim kompatibilnim uređajima.

 

 

4. Prikazivati fotografije i videozapise na TV-u

Mnogi pametni TV-i će Vam omogućiti pristup YouTube-u,Facebooku i sličnome ali ako imate tablet ne morate ni koristiti te usluge.
Recimo ako posjedujete iPad i Apple TV možete koristiti AirPlay za projekciju sadržaja Vašeg tableta na TV. Samo prijeđite prstom od vrha do dna i vidjeti ćete “play”. Ukoliko ne posjedujete Apple TV možete i dalje reproducirati sadržaj na TV. Samo uređaj povežite VGA kabelom i spremni ste za akciju.

Za Android korisnike postoji još jedna mogućnost: AllCast aplikacija. Ona spaja Vaš uređaj na mnogo različitih kao što su Amazon TV ili Apple TV.

 

5.Ugoditi svoju gitaru

Ok,ovo je malo drugačije. Profesionalni glazbenici uvijek imaju elektronske tunere gitara. No ukoliko ste amaterski glazbenik ne morate tražiti druge solucije; jednostavno skinite Guitar Tuna aplikaciju koja je besplatna i za Android i za iOS korisnike.
Koristeći ugrađeni zvučnik na Vašem iPad-u ili Android tabletu jednostavno provjerite zvuk vašeg žičanog instrumenta.

Aplikacija također ima napredne alate, poput metronoma, alata za učenje gitare i alternativnih tunera za gitaru,a podržava i ugađanje instrumenata poput ukulelea ili mandoline.

Komentari

comments

O Mateo Jagodić

Pročitaj i ovo

Samsung sa najnovijim modelom Galaxy A52s 5G 

Andrija Jovićević Tvrtka Samsung Electronics nedavno je predstavila najnoviji Samsung Galaxy A52s 5G pametni telefon. …