17 lipnja, 2024 4:48 pm

Novi LNB iz Inverta

Autor: Andrija Jovićević

MultiConnect system2

BLACK MultiConnect

Na prošlogodišnjem sajmu satelitske i IPTV opreme imali smo prilike razgledati novu paletu LNB-a iz firme Inverto. Moram priznati pomalo čudnog imena „Black“ pošto su ovi konverteri (LNB) skoro potpuno bijele boje, osim zadnje strane koja se skida ako je koristite za multifeed satelitske sustave.

Invertov novi LNB konstruiran je najviše za fiksne sustave sa više LNB-a na jednoj satelitskoj anteni (multifeed) gdje je razmak između satelitskih pozicija veći od dva stupnja. Moram priznati da mi u prvom trenu nakon otvaranja kutije LNB-a nikako nije bilo jasno na koji je način to izvedivo. Tek kada se na samim leđima skine poklopac i montira ostatak dijelova može se primijetiti na koji način je to moguće.

Kombinacijom Ivertovog novog LNB-a, naravno uz novi držač za više LNB-a, pristupate skroz novom načinu montaže više LNB-a na satelitsku antenu. Osnova je da na središnji LNB koji standardno montirate u centar sa zadnje strane LNB-a skinete masku na koju prislanjate multiholder te ga pričvrstite. Na isti način pričvrstite i ostale LNB-e. Ostale LNB-e možete pomicati po visini i po kutu prilikom podešavanja. Ovo kutno zakretanje LNB-a daje nam mogućnost da dobijemo podešavanje između dvije susjedne satelitske pozicije od samo dva stupnja razlike.

U Invertu bi rekli tehnologija tankog feeda sa njihovim držačem nam omogućuje sedam satelitskih pozicija od dva do 30 stupnjeva. Sami držač LNB-a obilježen je sa stupnjevima tako da će vam olakšati podešavanje svih pozicija koje su moguće.

IDLB-SINL20-MULTI-OPP

Specifikacije:

Ulazna frekvencija: 10-7 – 12.75 GHz
Izlazna frekvencija: 950-2150 MHz
L/O: 9,75 / 10,60 GHz
Šum: 0,2 dB

Model: BLACK MultiConnest LNB
Ustupio:
ZED d.o.o.
Industrijska 5
10 360 Sesvete
Tel. +385 1 2006 148
www.optibox.hr

Review Overview

Ukupan dojam

Zaključak Sasvim nova konstrukcija LNB-a daje nam velike prednosti kod multifeed satelitskih sustava zbog tankog feeda i zakretljivosti po kutu sa kojim dobivamo vrlo mali kut od svega dva stupnja između dvije satelitske pozicije. Mana je jedino malo veća težina samih LNB-a tako da prilikom pričvršćenja morate dobro pričvrstiti držače LNB-a na njihovim originalnim držačima.

User Rating: 5 ( 1 votes)

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Dreambox DM500HD

  Autor: Krunoslav Čunović Ustupio na test: Dream Multimedia GmbH Pierbusch 24-26 44536 Lunen Germany …