23 siječnja, 2022 4:13 am

Sport potiče rastuću popularnost Ultra HD

U suradnji s francuskom teniskom federacijom i France Télévisionsom, Eutelsat omogućava francuskim gledateljima opremljenima da Fransat prati loptu dok se na mreži penje preko 250 km / h tijekom jednog od četiri Grand Slam turnira u svijetu tenisa.

Ovo novo emitiranje ispunjava očekivanja potrošača da imaju najbolju kvalitetu slike, osobito kada je u pitanju sport koji je jedan od tri vrhunska žanra koji pokreću Ultra HD emitiranje. Kuće koje mogu primiti izuzetne slike iz Stade Roland Garros u Parizu mogu odabrati iz dva standarda slike: Ultra HD SDR, ili pomoću naprednije opreme, Ultra HD HDR u Dolby Visionu i Dolby Atmos.
Eutelsat redovito gradi partnerstva s vodećim televizijskim tvrtkama kako bi ponudio iznimne live emisije glavnih događaja: Roland Garros sa France Télévisions tijekom posljednjih godina, a 2016. godine, osam utakmica EURO 2016. s RAI-om, talijanskom javnom televizijom. RAI progresivno obogaćuje knjižnicu Ultra HD emitiranja sadržaja putem Eutelsatovih satelita. Njegov sljedeći događaj bit će u utorak, 13. lipnja, uz uživo emitiranje satelita “Stanotte a Venezia”.

Proizvođači programa više se ne drže mogućnosti pružanja visoko poticajnih programa u Ultra HD-u sve većem broju gledatelja koji su uložili u nove generacije televizora. Godišnja globalna prodaja Ultra HD televizora iznosila je 66 milijuna u 2016. godini, a 2020. godine će se povećati na 120 milijuna. Broj  Ultra HD-a će porasti s 28 milijuna u 2015. godini na 335 milijuna u idućih pet godina (izvor: IHS Markit).
2017. godina već je jedna od najuzbudljivijih za razvoj Ultra HD-a, s novim dostignućima i pokrenutim novim kanalima. Claudia Vaccarone, voditeljica istraživanja tržišta u Eutelsatu, kaže: “Više se ne radi o tome hoće li Ultra HD postati glavna usluga, ali kada …” Najnovije izdanje EID-a za istraživanje video industrije upućuje na nekoliko trendova, prvo što je 66% davatelja usluga emitiranja koje su odgovorile na anketiranje već nudi Ultra HD ili planira to učiniti tijekom narednih pet godina.

Drugi trend potvrđuje dominantnu ulogu satelita za emitiranje Ultra HD sadržaja. 42% kanala i davatelja usluga preferiraju satelite nad ostalim mogućnostima prijenosa zahvaljujući njihovoj isplativosti, njihovoj sposobnosti da dosegnu što širu publiku i daju stabilan, visokokvalitetan signal.

 

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Megasat super-slim LNB

Autor: Andrija Jovićević Megasat super-slim LNB Njemačka firma b2c – electronic GmbH ustupila nam je …