18 lipnja, 2024 5:42 am

Nove sezone HBO serija „Silicijska dolina III“ i „Potpredsjednica V“

Silicon-Valley-03

PREMIJERA: 25. TRAVNJA U 21H/21.30H, EKSKLUZIVNO NA HBO-U

Home Box Office, vodeća premium televizijska mreža, s ponosom najavljuje nove sezone hit serija iz originalne HBO produkcije „Silicijska dolina III“ (Silicon Valley III) i „Potpredsjednica V“ (Veep V) koje će na HBO-u u Hrvatskoj biti emitirane samo dan nakon američke premijere – u ponedjeljak, 25. travnja u 21h (Silicijska dolina III) i 21.30h (Potpredsjednica V).

Prvi nastavci serija isti će dan biti premijerno dostupni i na uslugama videa na zahtjev – HBO On Demand i HBO GO.

SILICIJSKA DOLINA III
Ekskluzivna premijera treće sezone originalne HBO serije – 25. travnja u 21h na HBO-u, samo dan nakon američke premijere

Mike Judge (King of the Hill, Beavis i Butt-Head) donosi novu sezonu za Zlatni globus i Emmy® nominirane komedije koja gledatelje odvodi u high-tech zlatnu groznicu Silicijske doline: zemlje velikih ideja i još većih ega. Nakon šokantnog završetka prošle sezone, u kojoj je Pied Piper slavio pravnu pobjedu upravo dok je Richard (Thomas Middleditch) neočekivano svrgnut s položaja izvršnog direktora, treća sezona nastavlja ondje gdje smo stali: Richardu je ponuđena umanjena uloga tehničkog direktora, a ostatak njegove ekipe – Erlich (T. J. Miller), Jared (Zach Woods), Dinesh (Kumail Nanjiani) i Gilfoyle (Martin Starr) – suočeni su s pitanjem dokle seže njihova odanost. S novim izvršnim direktorom koji ne trpi gluposti i kani urede Pied Pipera podvrgnuti svojim poslovnim interesima, dečki moraju pronaći način da pobjede u ratu između umjetnosti i trgovine manevrirajući usput mnogim suprotstavljenim interesima. U međuvremenu, dok Gavin Belson (Matt Ross) radi na rehabilitaciji Hoolijeva imidža nakon brojnih kikseva, Big Head (Josh Brener) se nađe u novom partnerstvu, dok u Ravigi Laurie (Suzanne Cryer) krije svoje karte, a Monica (Amanda Crew) pokušava zadržati najbolje interese Pied Pipera na umu. Sa svojom patentiranom vrstom šašavog i satiričnog humora, ova sezona „Silicijske doline“ i dalje ispituje svijet tehnologije zreo za komediju, dok naši junaci postaju sve smjeliji, ali ne i uvijek mudriji.

Silicon-Valley-01

Kritike i nagrade:
Sada u svojoj trećoj sezoni, HBO-ova komedija „Silicijska dolina“ zaradila je nove pohvale kritike u drugoj sezoni, završivši na listi „top deset“ mnogih kritičara, od Entertainment Weeklyja do Indiewirea. Serija je nominirana za dva Zlatna globusa i osam Emmyja®, uključujući onaj za najbolju humorističnu seriju dvije godine zaredom. „Silicijska dolina“ 2015. je također osvojila dvije nagrade „Critics’ Choice“ za najbolju humorističnu seriju i najboljeg sporednog glumca (T. J. Miller, za ulogu Erlicha Bachmana).

U stalnoj su glumačkoj postavi Thomas Middleditch („Potraga za mladoženjom“), T. J. Miller (skorašnji „Deadpool“), Zach Woods („U uredu“), Kumail Nanjiani („Portlandia“), Martin Starr („Freaks and Geeks“), Josh Brener („Maron“), Amanda Crew („Bezvremenska Adaline“), Matt Ross („Velika ljubav“), Jimmy O. Yang („Nova cura“) i nova stalna članica postave Suzanne Cryer („Dva dečka i djevojka“) kao šefica Ravige Laurie. Gostujući su glumci Stephen Tobolowsky („Kalifornikacija“) kao novi izvršni direktor Pied Pipera, Jack Barker, i Annie Sertich („Cure bez love“) kao tech blogerica C. J. Cantwell, a usto se vraćaju i Ben Feldman kao odvjetnik Ron LaFlamme, Alice Wetterlund kao programerka Carla i Chris Diamantopoulos kao Russ Hanneman.

Izvršni producenti „Silicijske doline“ su Mike Judge, Alec Berg („Bez oduševljenja, molim“), Michael Rotenberg („Uvijek je sunčano u Philadelphiji“) i Tom Lassally („Na rubu budućnosti“).

Epizodni sinopsisi:

 1. Epizoda:

Vrijeme emitiranja: 25. travnja u 21.00h na HBO-u

 1. travnja u 22.00h na kanalu HBO 3

od jutarnjih sati 25. travnja dostupno na HBO GO-u

od 25. travnja dostupno na HBO OD-u

Premijera sezone. Nakon što grubo dobije otkaz, ljutiti Richard suočava se s teškom odlukom: hoće li prihvatiti smanjenu ulogu tehničkog direktora ili zauvijek ostaviti Pied Piper za sobom. Erlichu se svidi Laurien novi izbor za izvršnog direktora, Jack Barker, dok Dinesh i Gilfoyle odvaguju svoje opcije u Richardovoj odsutnosti. U Hooliju Gavin pokušava poboljšati svoj imidž priznajući neuspjeh, a Big Head saznaje za neke velike promjene.

Scenarij: Dan O’Keefe; režija: Mike Judge

 1. Epizoda:

Vrijeme emitiranja: 02. svibnja u 21.00h na HBO-u

 1. svibnja u 22.00h na kanalu HBO 3

od jutarnjih sati 02. svibnja dostupno na HBO GO-u

od 02. svibnja dostupno na HBO OD-u

Dok novi, poboljšani uredi i povlastice Pied Pipera impresioniraju Dinesha i Gilfoylea, Richard se brine da je kompromitiran, pogotovo nakon što mu se javi Jackov nedavno angažiran prodajni tim. Jared se suočava s problemom iseljavanja podstanara iz svog stana, a frustrirani se Erlich pokušava riješiti Jian-Yang. Gavin predlaže kontroverzan potez u Hooliju.

Scenarij: Ron Weiner; režija: Mike Judge

 1. Epizoda:

Vrijeme emitiranja: 09. svibnja u 21.00h na HBO-u

 1. svibnja u 22.00h na kanalu HBO 3

od jutarnjih sati 09. svibnja dostupno na HBO GO-u

od 09. svibnja dostupno na HBO OD-u

Suočen s tmurnom budućnošću novog poslovnog plana Pied Pipera, Richard pokuša zatražiti Laurienu pomoć. Gilfoyle se prepušta zanimanju regrutera. Dinesheva najnovija raskošna kupnja donosi mu neželjenu pozornost. Nakon što nalete na informacije o natječaju, dečki odluče izraditi plan kojim će potajno prisiliti Jacka da se očituje.

Scenarij: Adam Countee; režija: Charlie McDowell

Prva epizoda će promotivno biti dostupna svima putem usluge HBO GO.

Prva epizoda humoristične serije Silicijska dolina III u periodu od 25. travnja do 24. svibnja bit će dostupna besplatno svim gledateljima u Hrvatskoj, putem internet usluge videa na zahtjev HBO GO. Svi koji u tom periodu posjete www.hbogo.hr moći će uživati u novim podvizima simpatične ekipe.

Veep-01

POTPREDSJEDNICA V
Ekskluzivna premijera pete sezone originalne HBO serije – 25. travnja u 21.30h na HBO-u, samo dan nakon američke premijere

HBO predstavlja premijeru sezone hvaljene humoristične serije autora Armanda Iannuccija (nominiran za „Oscar“ kao koscenarist filma „U banani“), koja na oštar i satiričan način promatra zatvoreni politički svijet Washingtona prateći vrtoglavu svakodnevicu bivše potpredsjednice, a sada predsjednice Seline Meyer (Julia Louis-Dreyfus u ulozi nagrađenoj Emmyjem®). Nastavljajući gdje je četvrta sezona stala, u petoj sezoni Selina se nađe u doslovce besprimjernim neriješenim izborima, a njezina budućnost predsjednice ovisi o tek nekoliko stotina glasova. Dok Amy i Dan na terenu u Nevadi rade na prebrojavanju glasova, Selina neučinkovito trati vrijeme u Washingtonu, dok njezino osoblje nastavlja svoju misiju kako bi ona djelovala što predsjedničkije (iako je već predsjednica) istodobno suzbijajući ambicije njezina karizmatičnoga potpredsjedničkoga kandidata Toma Jamesa koji bi nekom opskurnom ustavnom procedurom mogao završiti kao predsjednik. Tijekom deset epizoda ove sezone, kada su Selinini ulozi viši nego ikad prije, „Potpredsjednica“ i dalje dokazuje da čak i najbanalnije odluke u Washingtonu mogu imati golem utjecaj te neočekivane i često urnebesno smiješne posljedice.

Kritike i nagrade:
Veep-02Omiljena i kod obožavatelja i kritičara, „Potpredsjednica“ je od svog debija osvojila devet Primetime Emmyja®, uključujući pet u 2015. – za najbolju humorističnu seriju, casting u humorističnoj seriji, scenarij u humorističnoj seriji, glavnu glumicu u humorističnoj seriji (Louis -Dreyfus) i sporednog glumca (Tony Hale) u humorističnoj seriji .

Uza svoja četiri osvojena Emmyja®, Julia Louis-Dreyfus također je dobila četiri nominacije za Zlatni globus za ulogu Seline Meyer. Hvaljena za svoj rad na „Seinfeldu“, „Novim avanturama stare Christine“, „Saturday Night Liveu“ i „Bez oduševljenja, molim“, Louis-Dreyfus nedavno je gostovala u „Inisde Amy Schumer“, a 2014. nominirana je za Zlatni globus za ulogu u filmu „Dobro rečeno“, s Jamesom Gandolfinijem.

U glumački ansambl „Potpredsjednice“ spadaju: Tony Hale (dvostruki dobitnik Emmyja® za ovu ulogu) kao Selinin predani asistent Gary; Anna Chlumsky (nominirana za Emmy®) kao Amy, njezina čas-jest-čas-nije desna ruka; Matt Walsh („Comedy Bang! Bang!“) kao Meyerin glasnogovornik Mike; Reid Scott („Jedna od dečki“) kao ambiciozni politički pomoćnik Dan; Timothy C. Simons („Najluđi intervju“) kao ulizica Jonah; Sufe Bradshaw („Zakon braće“) kao Meyerina cinična izvršna asistentica Sue; Kevin Dunn („Pravi detektiv“, „Sreća“) kao Ben, Selinin šef osoblja; Gary Cole („Svita“) kao analitičar Kent; i Sam Richardson („U uredu“, „Špijunka“) kao radnik u kampanji Richard. U ovoj sezoni ponovno gostuju John Slattery (2Momci s Madisona“) kao milijarderski bankar (i mogući Selinin ljubavni interes); Sarah Sutherland („Uredništvo“) kao Selina kći Catherine i Hugh Laurie („Dr. House“) kao Tom James, Selinin potpredsjednički kandidat.

Armando Ianucci autor je pete sezone „Potpredsjednice“, a izvršni su producenti Chris Godsick, Julia Louis-Dreyfus, Dave Mandel, Lew Morton i Frank Rich, a Mandel je i glavni direktor ove sezone.

 1. epizoda:

Veep-03Vrijeme emitiranja: 25. travnja u 21.30h na HBO-u

 1. travnja u 22.30h na kanalu HBO 3

od jutarnjih sati 25. travnja dostupno na HBO GO-u

od 25. travnja dostupno na HBO OD-u

Premijera sezone. Prva noć nakon izbora: Selina otkriva mogući put do pobjede. U međuvremenu, Amy mora dokučiti je li se vratila ili nije; Catherine pokreće zakulisni dokumentarni projekt; Mike najavljuje da će on i Wendy posvojiti dijete iz Kine; Dan razmatra novu karijeru.

Scenarij: David Mandel; režija: Chris Addison

 1. epizoda:

Vrijeme emitiranja: 02. svibnja u 21.30h na HBO-u

 1. svibnja u 22.30h na kanalu HBO 3

od jutarnjih sati 02. svibnja dostupno na HBO GO-u

od 02. svibnja dostupno na HBO OD-u

Amy, Dan, Jonah i Richard pokušavaju osvojiti predsjedništvo za predsjednicu. Selina u Washingtonu dovodi poštovanog Boba Bradleyja zvanog Orao, a nakon što izgura Toma Jamesa iz novostvorene Bankarske operativne skupine, susreće milijarderskog bankara Charlieja Bairda. U međuvremenu, Mike pokušava postati fit prije nego što njegova beba stigne; Kent istražuje Sueino godište; a Amy i Dan dijele napet trenutak.

Scenarij: Lew Morton; režija: Chris Addison

 1. epizoda:

Vrijeme emitiranja: 09. svibnja u 21.30h na HBO-u

 1. svibnja u 22.30h na kanalu HBO 3

od jutarnjih sati 09. svibnja dostupno na HBO GO-u

od 09. svibnja dostupno na HBO OD-u

Selina šalje tweet, a Mike se mora nositi s posljedicama. Amy osjeća da je Bob uzurpira i počinje je mučiti njegovo ponašanje. Na muzejskoj svečanosti Gary je ljepotica bala.

Scenarij: Steve Koren; režija: Chris Addison

Prva epizoda će promotivno biti dostupna svima putem usluge HBO GO.

Prva epizoda humoristične serije Potpredsjednica V u periodu od 25. travnja do 24. svibnja bit će dostupna besplatno svim gledateljima u Hrvatskoj, putem internet usluge videa na zahtjev HBO GO. Svi koji u tom periodu posjete www.hbogo.hr moći će uživati u premijeri satiričnog serijala.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Sport1 zatvara striming platformu Sport1 Extra

Nemački sportski emiter tv sportski  emiter Sport1 ugasiće platformu za striming, Sport1 Extra krajem maja …