19 svibnja, 2024 5:29 pm

Nokia 2 “jeftini” predstavnik svoje klase

Nakon što smo svi sa uzdahom pratili predstavljanja Nokia pametnih telefona a posebice legendarne Nokie 3310, na red je došla i još jedna novina. Naime premda čelnici HMD Globala nisu još potvrditi (doduše niti negirali) dolazak Nokia 2 modela, izgleda kako je ista već dobila te uspješno prošla FCC certifikat. Prema certifikatu i dostupnim informacijama Twitteraša Evana Blassa, Nokia 2 donositi će nešto drugačiji ponajprije način rukovanja. Naime kao što možete vidjeti i na fotografijama ona uopće nema kapacitivne tipke već se iste ocrtavaju na zaslonu. Što se ostalih značajki tiče Nokia 2 dolaziti će u dvije izvedenice boja, radi se o kombinaciji crno-bijele te srebrnoj boji.

Nokia 2 dolaziti će sa zaslonom veličine 5″ čija će rezolucija iznositi 720x1280px, odnosno za današnje vrijednosti posve skromni HD prikaz. Ipak nemojmo zaboraviti da se radi o uređaju nižeg srednjeg cijenovnog razreda što je samim time i odabir zaslona posve razumljiv. S time na umu dolaze i ostale značajke kao što je 1GB radne memorije te isto tako i Qualcomm Snapdragon 212 procesor.  Android 7.0 Nougat pogoniti će Nokiu 2 a nemojmo zaboraviti kako su nedavno iz HMD Globala naveli da sve Nokie dobivaju nadogradnju na Android 8.0 Oreo, te je time isto tako posve sigurnoo očekivati dolazak Orea i na Nokiu 2. Cijena Nokie 2 za sada nije navedena no očekuje se kako će biti niža od 160$, odnosno niža od sada dostupne Nokie 3. Dolazak na tržište isto tako nije poznat.

https://www.youtube.com/watch?v=gnZe_sFZFdM

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

HAKOM-ova konferencija ˝Dan novih tehnologija˝

Andrija Jovićević  Svemirske tehnologije će u narednom desetljeću imati izuzetno snažan utjecaj na rast globalnog …