2 prosinca, 2023 10:53 am

NEWAURO i WOWOW najavljuju binauralni streaming za emitiranje putem slušalica

NewAuro B.V. i WOWOW Inc. najavljuju svoju suradnju u pružanju podrške AURO-3D® tehnologiji za satelitsko/TV emitiranje lansiranjem svoje prve japanske emisije o impresivnom zvuku za slušalice.

Piše: Darko Brlečić

Time se slavi prva svjetska komercijalna uporaba AURO-3D® tehnologije slušalica pod nazivom Auro-Headphones® u emitiranju koja obećava impresivno iskustvo pripovijedanja priča i zvučnu prisutnost unutar kina.

,

AURO-3D®, vodeći svjetski impresivni audio format, najavio je danas službeno pokretanje svoje suradnje s tvrtkom WOWOW Inc. Gledatelji će odmah moći birati između redovite stereo reprodukcije ili dodatne audio stream osigurava WOWOW koji sadrži Auro-Headphones® binauralni miks. Korištene u dva namjenska emitiranja 16. rujna i 26. listopada 2023 Izvorno snimljene emisije AURO-3D sadržavat će originalni snimljeni višekanalni imerzivni miks, koji se sada može reproducirati preko bilo kojeg para stereo slušalica tijekom emitiranja.

Drevni tradicionalni oblik japanskog pripovijedanja pod nazivom “Rakugo” čini osnovu za emitiranje koje slušatelju omogućuje da u potpunosti uroni u priču. Rakugo je jednokratni monolog japanskog pripovjedača koji sjedi na pozornici na povišenoj platformi, koristeći samo papirnatu lepezu i malu tkaninu, pričajući priče o više likova. Razlika među likovima oslikava se samo promjenom visine, tona i blagim okretanjem glave. Uz korištenje Auro-Headphones® binauralnog toka, zvuk će se gledatelju činiti kao da je prisutan unutar kazališta, što mu omogućuje da doživi priču onako kako je zamislio pripovjedač.

 

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

MoFi MasterDeck

Novi MoFi MasterDeck ima potpuno novu dvostruku okretnu ručicu od 10 inča od karbonskih vlakana …