22 listopada, 2021 8:15 pm

Mono blok pojačaloPiše: Darko Brlečić

Kod kupovine pojačala prvo što korisniku na pamet pada je razmišljanje u ovom obliku: kakav je trošak, kolika su ograničenja tog uređaja, kako će se to uklopiti u audio sustav ? Na sva postavljenja pitanja Cambridge Audio nudi jednostavan odgovor u obliku mono-blok pojačala EDGE M !

Model mono bloka EDGE M je zadnja nadogradnja na seriju EDGE. Radi se o posebno izrađenom mono-blok pojačalu koje spada u kategoriju beskompromisnih uređaja za čiji dizajn su potrošeni sati, a vjerojatno i živci. Kod mono-blok pojačala je bitna stavka određenje smještaja u prostoru. Tako ta vrsta pojačala se mogu smjestiti  tik uz zvučničku konstrukciju, pa time korisnik dobiva uštedi kod dužine zvučničkih kao i njihove cijene. Naime, cijene zvučničkih kvalitetnih kabela nerijetko su vrlo visoke, a to si ne može svatko priuštiti.

Pojačalo XA klase

U odnosu na tradicionalne dizajne bazirane na režimu rada A klase ili AB klase, model EDGE M funkcionira u režimu rada XA klase. U Kompaniji tvrde da patentirana XA klasa nudi bolju učinkovitost tijekom rada, izostanak slušnih izobličenja , te znatno manje zagrijavanje u odnosu na standardne izvedbe A odnosno AB klase. Deklarirana snaga od 200 watta pri impedanciji od 8 ohma odnosno 350 watta pri impedanciji od 4 ohma je dostatna za pogon raznolikih zvučničkih konstrukcija. Frekvencijski raspon se kreće od  3 Hz- 80 kHz. Mono-blok pojačalo je potpuno balansirano, te uz RCA ulazne priključke posjeduje i XLR ulazne priključke. Masa pojačala iznosi 24kg.

https://www.cambridgeaudio.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

HIDIZS S9 PRO

  Pametni telefon ste spojili na slušalice, ali zvuk nije nešto ? Za takve situacije …